Držite ušteđevinu u banci, unatoč niskim kamatama? Razmislite o ovoj opciji

Štednja u bankama u Hrvatskoj je i dalje najpopularniji oblik štednje, što potvrđuje činjenicu da Hrvati na bankovnim računima drže preko 30 milijardi eura, unatoč mizerno niskim kamatnim stopama koje banke trenutno nude. Naime, dok kamatne stope na štednju u drugim europskim državama porasti do 3%u hrvatskim bankama bit ćete sretni ako za oročenje od godinu dana dobijete 0,30%.

Osim niskih kamatnih stopa, za štednju u banci problematična je i visoka inflacija koja se još uvijek ne smiruje. Inflacija smanjuje vrijednost ušteđenog novca jer je za isti iznos moguće kupiti sve manje proizvoda pa se držanje novca na bankovnom računu ne isplati jer se taj novac sve manje vrijedi.

Na sreću štediša, postoji alternativa – isplativa dugoročna štednja otporna na inflaciju u obliku fizičkog investicijskog zlata.

Zlato kao štednja – isplati li se više od štednje u banci?

Investicijsko zlato u obliku fizičkih standardiziranih zlatnih poluga i zlatnika sve je traženiji oblik ulaganja i štednje – kako u svijetu, tako iu Hrvatskoj. Samo prošle godine u Hrvatskoj su štediše kupili investicijsko zlato u vrijednosti većoj od dvije milijarde kuna, što je porast veći od 100% u odnosu na prethodnu godinu. Glavni razlog zbog kojeg građani ubrzano nabavljaju zlatnike i zlatne poluge treba tražiti u ugledu zlata kao imovine koja štiti od inflacije i pruža sigurnost u nesigurnim vremenima, kao iu visokom prinosu koje je investicijsko zlato nosilo u prošlosti.

Naime, cijena zlata u eurima u proteklih je 20 godina u prosjeku rasla više od 8% godišnje, što je znatno više od prinosa na štednju u bankama, ali i od većine ostalih oblika ulaganja. Kumulativno gledano, investicijsko zlato kupljeno prije 20 godina danas vrijedi čak pet puta više, izraženo u eurima. Istovremeno, novac u bankama izgubio je svoju realnu vrijednost uslijed inflacije koja i dalje nastavlja pogađati štednju građana.

Cijena zlata se višestruko povećala u posljednjih 20 godina

Prednosti investicijskog zlata

Osim već spomenutih visokih prinosa koje je zlato donosilo u prošlosti, a za koje mnogi analitičari vjeruju da će se nastaviti iu budućnosti, zlatne poluge i zlatnici privlače sve više štediša i zbog brojnih drugih prednosti koje imaju u odnosu na klasično držanje novca u banci.

Primjerice, investicijsko zlato u potpunosti je oslobođeno svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada ostaje isključivo investitoru, bez ikakvih obveza prema državi. Osim toga, zlato je vrlo likvidno jer ga se po potrebi može unovčiti po trenutnom tečaju bilo gdje u svijetu bez čekanja.

Posjedovanje zlatnih poluga i zlatnika, osim što pruža sigurnost i zaštitu, štedi daje i visoku razinu neovisnosti od države i bankarskog sustava, što može biti posebno korisno u razdobljima recesije, krize i visoke inflacije kada držanje novca u bankama može biti ne samo neisplativo, nego i rizično.

Investicijsko zlato dolazi u obliku zlatnih poluga i zlatnika

Gdje i kako kupiti investicijsko zlato u Hrvatskoj?

Kupnja zlatnih poluga i zlatnika vrlo je jednostavan i brz proces kojeg je moguće obaviti kod ovlaštenog trgovca kao što je Centar Zlata – vodeći hrvatski distributer investicijskih plemenitih metala. Centar Zlata ovlašteni je distributer poznatih europskih kovnica poput austrijske državne kovnice Novčić Austrija poznate po kovanju dukata Franjo Josip.

Kupnju investicijskog zlata moguće je obaviti u nekoj od poslovnica Centra Zlata ili putem web trgovine, uz 100% osiguranje i brzu dostavu na kućnu adresu. U slučaju kupnje u poslovnici, proizvodi su u pravilu dostupni odmah, bez čekanja, a moguća je i pohrana zlata u sigurnim sefovima Centra Zlata koja je potpuno besplatna prvih godinu dana. Centar Zlata nudi i jamči najbolje cijene na hrvatskom tržištu, kao i garantiran otkup zlata.

U asortimanu Centra Zlata moguće je pronaći nešto ponešto za svakoga, budući da je moguće kupiti proizvode od zlata u rasponu mase od samo jednog grama, do onih najvećih od jednog kilograma, što osigurava dostupnost ulaganja u zlato svima, bez obzira na platežnu moć.

Ako želite spasiti svoj novac od inflacije kupnjom zlatnih poluga i zlatnika, tradicionalne zaštite od inflacije i krize obratite se djelatnicima Centra Zlata za besplatne konzultacije pozivom na broj 01 3000 783 ili slanjem e-maila na [email protected]najbolju ponudu zlata za štednju u Hrvatskoj kliknite na link: INVESTICIJSKO ZLATO.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr