Domaća utrka Speedway GP-a u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji

TV kuća Sportska televizija, besplatni kanal koji se emitira na području cijele Hrvatske, u izravnom će prijenosu donijeti prvu utrku sezone FIM Speedway Grand Prixa koja će se 29. travnja održati u Donjem Kraljevcu

Nakon uzbudljivog WRC vikenda ljubitelji utrkivanja u Hrvatskoj imat će priliku pogledati još jedan događaj iz naše zemlje, uživo ili na televiziji. Naime, dogovorom između nositelja prava Warner Bros. Discovery Sportsa i Sportske televizije speedway utrke sa stadiona Milenium bit će besplatno dostupne svim gledateljima u Hrvatskoj. U našoj zemlji, naime, drugi put zaredom počinje sezona Speedway Grand Prixa.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Hrvatski gledatelji mogu pratiti cijelu sezonu Speedway GP-a na Eurosportovoj aplikaciji, uključujući kadrove iz boksova, navode sudionici te naravno sve utrke praćene kamerama na motociklima, a uskoro i podatke o brzinama tijekom utrkivanja. Također, ljubitelji speedwaya moći će gledati sažetke svake utrke na Eurosportu 1, u trajanju od 45 minuta.

Laura Manciet, direktorica FIM Speedway prvenstva, jedva čeka početak nove Grand Prix sezone i to baš utrkom u Hrvatskoj: “Warner Bros. Discovery Sports je svoje prvo natjecanje kao promotor Speedway GP-a imao prošle godine baš u Hrvatskoj pa smo uzbuđeni što i ove godine , kada naš sport slavi 100 godina postojanja, sezonu počinjemo na istom mjestu. Nakon sjajnih događaja prošle godine, zadovoljstvo nam je što ćemo još jednom putem Sportske televizije emitirati prvi utrku sezone, besplatno za sve gledatelje u Hrvatskoj.” rekla je Manciet te dodala: “Stadion Milenium nije staza na kojoj naši najbolji sportaši redovito nastupaju tako da je uvijek zanimljivo kada najbolji vozači dođu u Hrvatsku. Vjerujemo da nas čeka uzbudljivo natjecanje, veselimo se vrhunskoj utrci Speedway GP-a u Hrvatskoj.”

Glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec naglasio je kako je speedway Grand Prix uvijek zanimljiv događaj, osobito kada se održava u Hrvatskoj: “Sportska televizija je ponosna što može prenositi takav sportski događaj, naša osnovna svrha je da uz promociju hrvatskog sporta pratimo i sportske događaje koji se održavaju u našoj državi. Lijepo je vidjeti da se Speedway vraća u Hrvatsku, siguran sam da će naši gledatelji uživati ​​u ovom događaju i odličnim utrkama”.

Kalendar utrka Speedway Grand Prixa:

  • 29. travnja: Tehnix FIM Speedway VN Hrvatske
  • 13. svibnja: Orlen FIM Speedway VN Poljske – Varšava
  • 3. lipnja: FIM Speedway GP of Czech Republic – Prague
  • 10. lipnja: FIM Speedway GP of Germany – Teterow
  • 24. lipnja: FIM Speedway VN Poljske – Gorzow
  • 15. srpnja: FIM Speedway VN Švedske – Malilla
  • 12. kolovoza: FIM Speedway VN Latvije – Riga

Više o temiIzvor:Bug.hr