Cortex Village: Povoljniji stanovi za zaposlene u crnogorskom IT sektoru

Ovo je prvi put u Crnoj Gori da privatni sektor pomaže radnicima u pronalaženju stanova.

Zaposleni u crnogorskom IT sektoru, njih 115, uskoro će dobiti stanove po 50 posto povoljnijim uvjetima. Privatne osobe sudjelovat će u financiranju stambenog kompleksa čija će gradnja započeti u lipnju…

Dvadesetšestogodišnji Čedomir Dragićević jedan je od 115 zaposlenih u crnogorskom IT sektoru koji će sljedeće dvije godine po povoljnim uvjetima riješiti stambeno pitanje.

Cortex selo
Njegov poslodavac dio je skupine od 19 privatnih informatičkih tvrtki koje će u lipnju u Podgorici početi graditi takozvani Cortex Village – kompleks od pet stambenih zgrada za nadničare.

“Važnost ovog projekta za mene je velika, mlada sam i namjeravam u skoroj budućnosti osnovati obitelj i samostalno se stambeno zbrinuti. Ova inicijativa došla je u pravo vrijeme za nas jer nam nudi najvažniji korak u životu na najpovoljniji način”, rekao je Čedomir Dragićević. Dragićević i njegovi kolege ostvarit će uštedu pri kupnji stana po tri osnove – u visini kamate, vrijednosti građevinskih radova, a poslodavci će im otplaćivati ​​dio kamata dok rade kod njih.

Prema riječima direktora ICT Cortexa Tarika Zaimovića, ovo je prvi put u Crnoj Gori da privatni sektor pomaže radnicima da sastave kraj s krajem.

“Ono što je specifično za ovaj projekt je to što je njegova najveća vrijednost što zaposlenicima omogućuje uštedu do 50 posto na zajedničkom stanu. Primjerice, dvosobni stan sa svim subvencijama plaćat će zaposlenicima oko 350 eura mjesečno… 25 godina”, najavio je Tarik Zaimović.

Stanovi se kreću od 80.000 do 150.000, ovisno o rangu i sadržajima. Zaimović procjenjuje da će kompanije za kamate zaposlenicima izdvojiti ukupno sedam milijuna eura. Projekt koji se provodi s bankom i građevinskom tvrtkom specifičan je i po tome što će 40 posto kompleksa biti zelene površine.

“U sklopu kompleksa imamo igralište za djecu, vanjsku teretanu, terene, park i restoran koji će služiti kompleksu”, kazao je Zaimović.

Rast sektori
“Svi mi radnici koji ćemo biti stambeno zbrinuti sudjelovali smo u formiranju Cortex sela, imali smo veliki broj sastanaka, razgovora s arhitektom… nismo dobili gotovo rješenje, pa ako želite investirati i kupiti stanove, dobili smo mogućnost utjecati i mijenjati projekt kako nam odgovara, rekao je Dr

Više o temiIzvor:Poslovni.hr