Zaobljene, meke linije i dalje su najpoželjniji trend u interijerima

Proljeće je idealno vrijeme za mali makeover. Možda smo u nekim trenucima primijetili kako kauč koji nam je uvijek izgledao fantastično ipak nije baš i udoban koliko je lijep.

Upravo se tu otvorio prostor za trend koji su mnogi prigrlili. Riječ je o zaobljenim komadima namještaja koji su izuzetno udobni, a njihov ‘mekši’ izgled jednostavno će se uklopiti u svaku vrstu prostora. Mekane, zaobljene linije namještaja te lukovi a okrugli, masivni stolovi nova su opsesija mnogih dizajnera interijera.

Smišljena organizacija za ‘cozy’ osjećaj

Ovaj trend koji je trenutno obožavan diljem svijeta, čak su protumačili i psiholozi. Naime, naš je mozak ‘programiran’ tako da ga privlače upravo ovakvi oblici, koji sa sobom povezuju smirenošću i određenom sigurnošću. Takvi objekti zapravo su suprotnost čistim linijama koje često imaju oštre kutove, što bismo mogli povezati s nekom vrstom opasnosti.

Kada je u pitanju opremanje prostora ovakvim mekim linijama, uvijek se dobro drže nekih smjernica. Za postizanje tog osjećaja ugodnog i zaštićenog interijera potrebno je smisleno organizirati ovakve komade pokućstva. Ukoliko imamo, primjerice, dva zaobljena kauča, uvijek ih je dobro aranžirati tako da se stvori jedna cjelina. Također, ovakva vrsta namještaja trebala bi biti ono oko čega se cijeli prostor zapravo ‘gradi’.

Više o temiIzvor: Journal.hr