Mamiću koncesije za 10 solarnih elektrana kod Mostara

Fotonaponske elektrane gradit će se u Pologu kod Mostara, a svaka će imati snagu od 4 MW. Koncesija je dodijeljena na rok od 30 godina.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i tvrtka Plavo Sunce Čitluk sklopili su Ugovor o koncesiji za obavljanje djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije kroz izgradnju 10 elektroenergetskih objekata fotonaponskih elektrana.

Fotonaponske elektrane gradit će se u Pologu kod Mostara, a svaka će imati snagu od 4 MW. Koncesija je dodijeljena na rok od 30 godina, piše Indikator.ba.

Jednokratna koncesijska naknada iznosit će 172.598 KM, s time da će koncesionar prvog rata od 34.598,20 KM morati uplatiti u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Tvrtka Blue Sun biznis je u kojoj je Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo ušao preko kćerke Ive. Mamić je pobjegao od hrvatskog pravosuđa i nastanio se u Hercegovini.

Mirjana Gagro, Ivanka Ostojić i Marinko Barbarić suvlasnici su tvrtke. Barbarić je vlasnik jedne od najpoznatijih hercegovačkih zaštitarskih tvrtki Delta security poslovni objekt na adresi Gospodarska zona Tromeđa II broj 3 ujedno je sjedište Plavog sunca.

Tvrtka ima kapital od 18,83 milijuna KM, a Iva Mamić ima veći

Više o temiIzvor:Poslovni.hr