Djelatnici tvrtke Mondelēz International dodatno su ozelenili dvorište Poljoprivredne škole u Zagrebu

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, djelatnici tvrtke Mondelēz International, u suradnji s Poljoprivrednom školom Zagreb i uz potporu GreenFusiona, platforme za ulaganje u ekološke projekte, koja obećava zelenu tranziciju i održivost, posadili su nove sadnice ukrasnog drveća na hortikulturnom poligonu i time pridonijeli očuvanju lokalnog okoliša i revitalizaciji zelenih površina u dvorištu ove obrazovne ustanove.

Sadnjom drveća na navedenom području tvrtka je realizirala sljedeći korak pošumljavanja koji je nedavno započeo u Srbiji, dok je na jesen planirana velika akcija pošumljavanja požarom zahvaćenih područja koju tvrtka u suradnji sa svojim distributerom realizira u Crnoj Gori.

„Poslujući u prehrambenoj industriji, posvećeni smo primjeni održivog poslovanja u svakom segmentu našeg poslovanja, tj. da su naši proizvodi izrađeni na ekonomski, ekološki i društveno održiv način. To podrazumijeva da poštujemo načela održivosti u cijelom procesu – od uzgoja nekih od glavnih sastojaka koje koristimo za naše proizvode, preko proizvodnje, učinkovitog i obnovljivog korištenja prirodnih resursa, do odabira same ambalaže koju koristimo za naše proizvode. Istodobno, u području održivosti na globalnoj razini provodimo projekte koji su najvažniji za naše poslovanje, dok u lokalnim zajednicama nastojimo pokrenuti pozitivne promjene u područjima koja su društvu najpotrebnija. Zaštita okoliša jedno je od tih područja i zato mi je posebno drago što smo današnjom akcijom dodatno ozelenili školsko dvorište Poljoprivredne škole u Zagrebu i učinili boravak u njemu ugodnim za sve učenike.“ izjavila je Marina Hadrović, generalna direktorica Mondelēz Internationala za tržišta Adria regije i Bugarske.

Ivica Marinić, dipl.ing., ravnatelj Agronomske škole Zagreb-istaknuo je značaj ovakvih društveno odgovornih akcija: ‘‘Pored kvalitetne proizvodnje hrane jedan od primarnih ciljeva obrazovanja učenika u Agronomskoj školi Zagreb jest očuvanje biološke raznolikosti i briga o prirodnim resursima na kojima se temelji život na Zemlji. Stoga ova inicijativa ima veliki značaj i odgojnu dobrobit jer su učenici viših razreda sudjelovali i dali svoj doprinos zaštiti okoliša. Hvala tvrtki Mondelēz International na podršci i pruženoj prilici za suradnjom na ovako plemenitoj akciji”, naglasio je Ivica Marinić, dipl.ing., ravnatelj Agronomske škole Zagreb.

”Cilj je da se financijska sredstva koja tvrtke odluče izdvojiti za revitalizaciju zemlje, tla i šuma ili održivu budućnost, usmjere na dugoročno edukativne i utjecajne projekte, te da se ulažu u odgojno-obrazovne ustanove koje imaju sjajne projekte, ali nemaju dovoljno financiranja za izvedbu. Za razliku od velikih državnih projekata, smatram da su oni manji i srednji, često financijski zanemareni, dok su upravo oni koji na kraju čine razliku u društvu”, naglasila je Mateja-Angelina Kramar, ispred GreenFusion.

U sklopu specifičnih akcija usmjerenih na područje klimatskih promjena, Mondelēz International je postavio ambiciozan cilj – prije dvije godine obvezao se postići cilj nulte neto emisije stakleničkih plinova u cijelom lancu vrijednosti do 2050. godine. Kako bi se postigao ovaj dugoročni cilj, postavljena su jasna načela, uključujući transformaciju vlastitog načina poslovanja, jačanje suradnje unutar industrije i sektora, ulaganje u inovacije kako bi se pokrenula tehnološka evolucija, kao i postavljanje kratkoročnih ciljeva i transparentnost napretka u njihovom postizanju.

Napredak u ostvarivanju ciljeva u području zaštite životne sredine, društveno odgovo

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr