YugoAuto – lokalna i besplatna alternativa BlaBlaCar servisu, platformi za dijeljenje vožnji

OSNOVNI PODACI
Naziv Yugo auto
namjena Alternativni poznati servis za dijeljenje vožnje
Android Trgovina igračaka
iOS Trgovina aplikacijama
Cijena Besplatan

Yugo auto je open-source aplikacija koja je zapravo platforma za dijeljenje vožnje, a nastala je kao odgovor na činjenicu da BlaBlaCarjedna od najpoznatijih platformi za dijeljenje vožnji, počela s naplatom naknade za rezervaciju.

Prema autoru, ova će aplikacija uvijek ostati otvorenog koda i besplatna, a jedino što je potrebno platiti, jest naknada vozaču, baš kao što je to slučaj i kod drugih sličnih platformi. Sama se platforma kao i aplikacije ne mogu pohvaliti posebno raskošnim mogućnostima, ali to zapravo i nije potrebno.

Sve ono zbog čega može koristiti je tu i to kako za one koji traže prijevoz, tako i za one koji prijevoz nude. Vožnje je moguće jednostavno pronaći i rezervirati, a samo treba izabrati grad polazišta, odredište, vrijeme polaska i kliknuti na traži. Ostaje još poslati zahtjev dostupnom vozaču i krenuti na put.

Naravno, kako je riječ o projektu otvorenog koda iza kojeg stoji jedna soba, ne može se očekivati ​​razina infrastrukture kao što njome raspolaže BlaBlaCar, pa se u istom vremenu i procjeni hoće li se s nekim putovati ili nekome prepustiti dostavu paketa prepušta pojedincu. Svejedno, oni koji traže jednostavnu alternativu BlaBlaCaru, mogu sreću okušati s ovom platformom.

Više o temiIzvor:Bug.hr