Kako odabrati idealnu svakodnevnu hidratantnu kremu?

A što je s kožnim stanjima?

Ovisno o vašem tipu kože, možete imati bilo koje od sljedećih stanja kože. Najčešće je to problematična, osjetljiva i dehidrirana koža, a slični kožni problemi su rosacea, ekcem, dermatitis… Svako od stanja kože ima različite potrebe pa se odabir pojedine hidratantne kreme može razlikovati od klasičnog odabira za, na primjer, suhu ili normalnu kožu. kožu.

Krema za dehidriranu kožu

Ako vam je koža dehidrirana, potrebna vam je krema koja sadrži sastojke koji će pomoći zadržati vlagu u koži. Preporuča se tražiti kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu, glicerin, aloe veru i druge humektanse. Također, gel kreme pomoći će kod dehidracije jer se vrlo brzo upijaju i daju trenutni osjećaj olakšanja.

Krema za osjetljivu kožu

Osjetljiva koža je sklona iritacijama i upalnim stanjima, neovisno na kojem se tipu kože nalazi. Kada tražite kremu za ovaj vrh kože, potrebno je izbjegavati sastojke koji se mogu iritirati, poput parfema i alkohola. Preporučljivo je tražiti kreme koje sadrže umirujuće sastojke poput kamilice, koloidnog zoba, probiotika, pantenola, alantoina…

Krema za problematičnu kožu

Ako imate problematičnu kožu koja je sklona aknama ili drugim stanjima, potrebno je tražiti kreme koje sadrže sastojke koji su antibakterijski i protuupalni. Salicilna kiselina i benzoil peroksid sastojci su koji su učinkoviti u borbi protiv akni. Niacinamid je također dobar izbor jer pomaže u smanjenju upale i crvenila na koži. Imate li problema samo s teksturom ili hiperpigmentacijom, dobar odabir su i AHA kiseline.

Najbolji savjeti za odabir i aplikaciju hidratantne kreme

• Iako nije potrebno, koristite više od jedne hidratantne kreme. Na taj ćete način ujutro i navečer imati rutinu prilagođenu potrebama svoje kože.
• Nanesite hidratantnu kremu povrh vlažne kože lica, nakon tonika, seruma ili esencija kako biste spriječili gubitak vode iz kože.
• Osluškujte svoju kožu pa tako prilagodite rutinu tijekom različitih godišnjih doba. Također, ne pretjerujte s aktivnim sastojcima koji se previše igraju s kvalitetom kožne barijere.
• Odaberite kvalitetne sastojke za jačanje otpornosti kože, kao što su ceramid, hijaluronska kiselina, glicerin, niacinamid, centella asiatica, probiotici…

hidratantne kreme

Više o temiIzvor: Journal.hr