Nove gastro adrese na našoj obali koje jedva čekamo posjetiti ovog ljeta

Nove gastro adrese na našoj obali koje jedva čekamo posjetiti ovog ljeta

Nove gastro adrese na našoj obali koje jedva čekamo posjetiti ovog ljeta

S dolaskom toplijih dana sve se više veselimo ljetu. Osim onog osjećaja bezbrižnosti koje to godišnje doba sa sobom donosi, ljeto znači i guštanje u konačnim zalogajima i pićima. S nestrpljenjem iščekujemo godišnji odmor i odlazak na more, uživanje na najljepšim plažama Jadrana, ali i obilasku svih onih gastro adresa o kojima vam tijekom godine pišemo.

Nije samo Zagreb zahvatio trend otvaranja novih restorana, barova, bistroa i kafića – u prvih nekoliko mjeseci ove godine i naša obala je dobila neke nove gastro adrese koje jedva čekamo posjetiti. Kratki pregled donosimo u nastavku.

Rijeka

Wine bistro Hidden

DeniSrdočambiciozan mladikuharriječkog fine dining restoranaIliu centru Rijeke otvorio je vinski bistroSkriven, čime je dodatno obogaćena vrhunska gastronomska ponuda ‘grada koji teče’. Hidden je bistro koji spravlja jela od namirnica dostupnih u to doba godine, a koja dobro idu uz vina koja se poslužuju u restoranu.

Jelovnik će se mijenjati ovisno o sezoni, dok vinska karta broji oko 150 različitih etiketa vina koja dolaze iz Hrvatske pa sve do novog svijeta, tako da može zadovoljiti sve ukuse gostiju. Vina se mogu uz konzumiranje u bistrou također uzeti i za doma po povoljnijim cijenama.

Hidden se nalazi na adresi Andrije Medulića 8. Otvoren jeod utorka do subote od 12 do 23 sata.Rezervacije možete napraviti pozivom na 051/424 854, mailom na[email protected]ili putemInstagrama.

Zadar

NOMU Sushi & Wine

Nakon Zagreba i Zadra je dobio NOMU Sushi & Wine restoran. Smješten u Art hotel na Kalelargi, na adresi Majke Margarite 3, zadarski NOMU definitivno je obogatio gastronomsku ponudu ovog grada. Koncept je isti kao onaj u zagrebačkom restoranu, a to je ponuda probranih jela japanske gastronomije s jedne strane te vrhunskih pršuta, sireva i vina s druge strane.

Najkvalitetniji sastojci za sushi nabavljaju se lokalno, poput svježe ribe, velik broj namirnica dolazi iz Japana. Naravno, važnu ulogu igra i vino. NOMU ovog trenutka na zalihama ima oko 600 vinskih etiketa iz Hrvatske, Europe i gotovo čitavog svijeta, a svaka se može piti na čaši.

Podjela

ZAP kuhinja i bar

Uz zgradu FINA-e, nekad kultni Zap, na adresi Mažuranićevo šetalište 26, otvorio se bistro kuhinja & bar ZAP. Koncept restorana zamišljen je kao mjesto za domaće ljude koji žive, rade i borave u blizini te u ZAP Kitchen & Bar svraćaju i nekoliko puta na dan prvo na jutarnju kavu i Kroštuline kroasane, potom na doručak ili ručak, au poslijepodnevnim satima na domaći kolač, palačinke ili after work aperitiv. Vlasnici tvrde kako su htjeli spojiti koncept modernog bruncha s tradicionalnim splitskim ručkom. Osim toga, mogu se pohvaliti s rotirajućim jelovnikom za ručak koji se mijenja na dnevnoj razini zbog dostupnosti i svježine namirnica s tendencijom da stalnim gostima uvijek ponudi nešto novo.

Naglasak je na maminim i bakinim receptima tradicionalne dalmatinske i mediteranske kuhinje pa tako možete kušati domaće slastice poput štrudela od jabuke, tople čoko torte sa sladoledom, chouxa, palačinki. Koriste svježe i lokalno uzgojeno voće i povrće te meso od lokalnih mesa s vlastitom proizvodnjom. Od pića su u ponudi hladno prešani sokovi proizvedeni na dnevnoj bazi.

ZAP kuhinja i bar

ZAP kuhinja i bar

String’s cocktail & guitar bar

String’s koktel bar smjestio se u samom centru Splita, preciznije na adresiZagrebačka 1 pored kultnog parka Đardina. Vlasnici ga opisuju kaospeakeasybar koji neodoljivo asocira na tajne barove iz vremena američke prohibicije. Opuštena atmosfera, intiman interijer popraćen zagasitom rasvjetom icool glazba su ono što možete očekivati ​​kada ga posjetite.

Ponuda pića bazira se na programu koktela koji su rađeni naprednim tehnikama kao što su mliječna klarifikacija, infuzija i fermentacija. U ponudi imaju i kultne klasike koji su pripremljeni prema visokim standardima.

Dubrovnik

Hard Rock Cafe

Hard Rock Cafe Dubrovniknalazi se na adresiPoljana Paska Miličevića 4 u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. Ovaj nekadašnji samostan površine 850 četvornih metara može primiti preko 400 gostiju u tri glavna prostora: unutarnjem prostoru, prekrasnom atriju u dvorištu koji oduzima dah iu još jednom vanjskom prostoru s pogledom na prepoznatljivu Veliku Onofrijevu fontanu. Gosti imaju mogućnost razgledavanja zidova koji prikazuju niz jedinstvenih memorabilija legendarnih glazbenika diljem svijeta.

Čeka vas i veliki izbor autentičnih okusa s najsvježijim visokokvalitetnim namirnicama s jelovnikom Hard Rocka, uključujući originalne Legendarni® burgeriz serijeBurgeri s potpisom bifteka, ukusna specijalna predjela, malene zalogaje, bogat izbor salata, sendviča i različitih deserta. U ponudi je i bogat izbor pića, od točenog piva i vina do raznovrsnih koktela iz čije se ponude izdvajakoktel Hurricane s potpisom Hard Rockaučiniti velikog izboraAlternativni rock bezalkoholnih napitaka.

Foto: NOMU Sushi & Wine Zadar, Šime Bilić, Petra Ana Čubelić, Prosper Filipović, PR

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr