Odabrano 10 poduzetnika koji će biti sufinancirani s ukupno 50.000 EUR za razvoj poslovanja

Već sedam godinu zaredom, kroz program „Pokreni nešto svoje“, ACT Grupa i Philip Morris Zagreb daju snažnu podršku hrvatskim mikropoduzetnicima i poduzetnicima koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte, te je danas odabrano 10 poduzetnika koji će biti mentorirani, a potom i sufinancirani s ukupno 50.000 Eura u cilju podrške rastu i razvoju njihove poslovanja. Odabrani poduzetnici u ovogodišnjem natječaju su: Arya Intimo, IDDI, Green Energy Pal, Reducos Software, JouJou, Ri Rock, Red Fork, Tiflotehna, Pakra i Slaven Abdović – BeDry.

Poduzetnici će u sljedećih šest mjeseci razvijati svoje poslovanje uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz ACT Grupe koja će uključivati ​​analizu poslovanja, „jedan na jedan“ mentorstvo, webinare, uključivanje u alumni, ali i snimanje promotivnih videa te rad na medijskoj vidljivosti poduzetnika. Nakon šestomjesečnog mentorstva bit će odabrano prvih pet poduzetnika koji će biti sufinancirani sa 7.000 EUR, a drugih pet s 3.000 EUR.

Natječaj „Pokreni nešto svoje“ usmjeren je na jačanje poduzetnika koji imaju pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, bilo da se radi o poduzetnicima u ranoj fazi poslovanja, ili već etabliranim poduzećima koja razvijaju nove usluge, procese, poslovne modele ili dodatne djelatnosti. Natječaj je prepoznat među poduzetnicima te je interes za prijave svake godine velik, a ove je godine primljena 361 prijava, od kojih je 30 prošlo u uži krug. Najvažniji kriterij za odabir 10 dobitnika bio je održivost, ali i potencijal za društveno pozitivno djelovanje.

Jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije upravo je održivost, što je ujedno i prilika za inovacije, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. U skladu s time, iznimno smo ponosni što kroz ovaj program kontinuirano doprinosimo jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj, a osobito je zadovoljstvo vidjeti da se kroz ovaj program kreiraju nova radna mjesta, razvijaju novi proizvodi, ali i ulaze u novu opremu, infrastrukturu, proizvodne procese. i pogone. Ovim putem čestitam ovogodišnjim dobitnicima te se veselim vidjeti kako ovaj program nastavlja doprinositi stvaranju održivije i pravednije budućnostii“ izjavila je: Dijana Najjar Raškaj, koordinatorica programa „Pokreni nešto svoje“.

Projekt „Pokreni nešto svoje“ pokrenut je 2016. godine i dosad ga je mentorski i financijski podržavalo 38 tvrtki s više od 655.000 Eura koje je Philip Morris uložio u potporu poduzetnicima.

Ana Brigović, voditeljica Programa podrške Impact poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“ iz ACT Grupe ovom je prilikom izjavila: „Društveni povratni program je u proteklim godinama utrostručen u odnosu na dosad uložena financijska sredstva u program. Kvalitetna prijava iz godine u godinu raste i žao nam je što ih nismo mogli odabrati više, jer ima iznimno vrijednih i odličnih poduzetničkih projekata. Imamo 10 fantastičnih poduzetnika s kojima se jako veselimo raditi i uzbuđeni smo što ćemo imati privilegiju pratiti njihov razvoj i biti dio njihovog poduzetničkog puta. Dobitnici sada kreću u 6 mjeseci akceleracije i intenzivne podrške, gdje će raditi na svojim poslovima i tako se natjecati za konačnu nagradu. 5 dobitnika primit će nagradu u iznosu od 7000 eura, a ostali pet nagradu od 3000 eura.

Ovogodišnji dobitnici financijske i mentorske potpore u sedmom izdanju programa „Pokreni nešto svoje“

  • ARYA INTIMO doo

Arya Intimo trgovina je koja prodaje pojedinačne predmete poput kupaćih kostima i grudnjaka za onkološke pacijentice koje su prošle zahvatile mastektomiju, pružajući im postoperativnu podršku.

  • IDDI doo

Roll+ digitalna je platforma za najam vozila koja se sastoji od hardvera koji se ugrađuje u sama vozila i aplikacije za iznajmljivače.

  • Green Energy Pal

Proizvod Enpulse tvrtke Green Energy Pal cjeloviti je ICT sustav za mjerenje i praćenje potrošnje električne energije te povećanje energetske učinkovitosti, smanjenje troškova energije i ekološkog otiska.

  • Reducos softver

Mladi inovativni tim iz Osijeka razvio je napredno softversko rješenje za kratke opskrbne lance, to je platforma za OPG-ove koja je ujedno i tržnica za krajnje kupce, rješenje za logistiku, zalihe i narudžbe, optimizator rute dostave i aplikacija za administraciju. .

  • JouJou vl. Firma Nikolina

JouJou proizvodi prirodnu kozmetiku poput ulja za lice i tijelo, balzama i sapuna na principima ekološke i održive proizvodnje.

  • Ri Rock jdoo

Kompanija Ri Rock vodi Rock Akademiju u Rijeci, u kojoj osim glazbenih tečajeva nudi i STEAM radionice koje kombiniraju znanost i umjetnost radom na osmišljavanju i izradi glazbenih gadgeta, aplikacija i instrumenata pritom koristeći inovativne tehnologije u glazbi, ali i reciklirajući stare glazbene komponente i dijelove.

  • RED FORK jdoo

Varaždinski Red Fork nudi cjelokupno rješenje vođenja školskih i vrtićkih kuhinja te optimizaciju jelovnika iz nutricionističke perspektive. Zahvaljujući predanom radu ovog tima danas je 5000 djece u Hrvatskoj zdravo u svojim školama i ili vrtićima.

  • Tiflotehna doo

Tiflotehna proizvodi očna pomagala, rješenja za označavanje prostora

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr