Kripto mjenjačnica Bittrex podnijela zahtjev za bankrot u SAD-u

Kripto mjenjačnica Bittrex podnijela je zahtjev za zaštitu od stečaja za svoje poslovanje sa sjedištem u SAD-u. Odluka je uslijedila tri tjedna nakon što je Komisija za vrijednosne papire (SEK) optužila za vođenje neregistrirane burze vrijednosnih papira.

Prije podne, Bittrex je imao imovinu i obveze za koje se procjenjuje da vrijedi između 500 milijuna ja milijardu dolara. Također je navedeno da je bilo preko 100 tisuća vjerovnika.

Tvrtka je izjavila da još uvijek drži kripto imovinu američkih kupaca koji nisu povukli sredstva prije 30. travnja, prema izvješćima.

Sredstva su sigurna, navodi se u izvješću, dodajući kako tvrtka može zatražiti od suda ponovno otvaranje korisničkih računa kako bi im se omogućilo povlačenje.

Bittrex global nije pogođen

Tvrtka je također navela da na njezino offshore poslovanje sa sjedištem u Lihtenštajnu, Bittrex Global, nije utjecala stečajna prijava. Međutim, druga dva subjekta, Bittrex Malta Ltd. i Bittrex Malta Holdings Ltd., također su podnijeli zahtjev za zaštitu od stečaja u SAD-u.

– Ova najava ne utječe na Bittrex Global, koji će nastaviti normalno poslovanje za svoje kupce izvan SAD-a. Za one kupce koji nisu povukli svoja sredstva s platforme prije kraja travnja, vaša sredstva ostaju sigurna, a naš glavni prioritet je osigurati da naši kupci budu cjeloviti – pojasnio je glasnogovornik Bittexa.

SEC je 17. travnja poduzeo mjere protiv Bittexa, tvrdeći da tvrtka i njezini direktori promiču prodaju neregistriranih vrijednosnih papira. Bittrex je potvrdio tvrdeći da imovina koju nudi nisu vrijednosni papiri.

Kongres SAD-a još nije službeno klasificirao kripto imovinu kao vrijednosne papire, pa je ovo još jedan slučaj da SEC uzme zakon u svoje ruke izvan sudskih ovršnih radnji.

Američke operacije već su zatvorene

Kraj ožujka Bittrex je najavio otvaranje svoje američke mjenjačnice usred intenziviranja rata protiv kripti od strane američkih regulatora. U listopadu je Bittrex kažnjen s

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr