Elon Musk imenovan je novim izvršnim direktorom Twittera

Dan nakon što je na svom Cvrkut profil objavio da se povlači s mjesta izvršnog direktora te društvene mreže koju je prije nešto više od šest mjeseci preuzeo za 44 milijarde dolara, Elon Musk objavio je, također na Twitteru, tko će ga na tom mjestu zamijeniti.

Riječ je o Lindi Yaccarinokoji na čelu Twittera dolazi s mjesta izvršnog direktora oglašavanja američkog medijskog konglomerata NBCUniversalagdje je radila proteklih dvanaest godina.

Uzbuđen sam što mogu pozdraviti Lindu Yaccarino kao novu izvršnu direktoricu Twittera!@LindaYacc u fokusirat ću se primarno na poslovne operacije, dok se fokusiram na dizajn proizvoda i novu tehnologiju.

Radujem se u suradnji s Lindom na transformaciji ove platforme u X, aplikaciju za sve. https://t.co/TiSJtTWuky

— Elon Musk (@elonmusk) 12. svibnja 2023

Prema Muskovim riječima, Yaccarino će stoga nadgledati poslovanje Twittera, jer će radom početi za šest tjedana. No Musk možda odlazi s čela Twittera, ali definitivno ostaje u svojoj tvrtki. Od sada će se, kaže, fokusirati na produkt dizajn i nove tehnologije.

– Radujem se suradnji s Lindom na transformaciji ove platforme u X, platformu za sve – dodao je Musk.

Kako smo nedavno pisali u Vođa, X je Muskova zamisao platforme za plaćanja, rezervacije, naručivanje hrane i čitanje vijesti, u koju će transformirati Twitter, a sve po uzoru na kineski WeChat. Pojedinačno rečeno, Twitter bi se tako trebao pretvoriti u aplikaciju za sve.

Što prije @LindaYacc je spreman, napravit ćemo prostore gdje nas možete pitati bilo što

— Elon Musk (@elonmusk) 12. svibnja 2023

S druge strane, kako prenosi Business Insider, Yaccarino nije mogao izabrati gori trenutak da napusti NBCUniversal. Tvrtka se trenutno suočava s velikim problemima – prije nekoliko tjedana direktor je napustio tvrtku Jeff Shell i to zbog skandala sa seksualnim uznemiravanjem, au isto vrijeme u Hollywoodu je u tijeku veliki štrajk pisca. Prema riječima jednog direktora za oglašavanje koji blisko surađuje s NBCUniversalom, situacija unutar tvrtke trenutno je slična ‘kubanskoj krizi’.

Prije NBCUniversala, Yaccarino je radila u Turner Entertainmentu kao izvršna potpredsjednica i glavna operativna direktorica oglašavanja, prodaje, marketinga i akvizicije, gdje je bila nadređena 2000 ljudi te je sudjelovala u lansiranju njihovog streaming servisa. Međutim, mnogi kritiziraju njezino članstvo u Svjetskom ekonomskom forumusudjelovanje u kampanji za cijepljenje protiv koronavirusa zajedno s papom Franjom, kao i angažman u vijeću Bijele kuće za sport, fitness i prehranu tijekom mandata Donald Trump.

Novinarka Business Insidera Claire Atkinson prati njezinu karijeru već dvadeset godina i smatra da bi njezino veliko iskustvo u oglašavanju moglo pomoći Twitteru, koji se trenutno suočava s padom prodaje oglasa, pogotovo nakon Muskova preuzimanja.

Linda bi mogla bolje monetizirati Twitter, smatra Atkinson, a dodala je i da može zamisliti da Elon Musk treba takvu osobu.

Iako je Yaccarino odlazak s NBCUniversala iznenadio mnoge, ona je već bila blizu Twittera i njegova relativno novog vlasnika. Intervjuirala je Muška na konferenciji u travnju, a nedavno je na Twitteru najavila produljenje ugovora za prikazivanje sadržaja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Nova izvršna direktorica Twittera Linda Yaccarino želi iskoristiti moderiranje sadržaja kako bi potaknula oglašivače da ulažu više novca u Twitter. Čini se da Elon Musk prihvaća ideju, unatoč tome što ne želi da mu se sloboda govora umanji. pic.twitter.com/sv24bAh21p

— Razotkrijte ih (@ExposeDarkDeeds) 12. svibnja 2023

– Čim Linda bude spremna, napravit ćemo ‘Spaces’ gdje nas možete pitati bilo što – najavio je Musk javljanjem uživo na Twitteru.

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr