Pokrenuta platforma za edukaciju o sigurnosti u online svijetu

Najnovijim projektom i istoimenom kampanjom #BoljiOnline A1 Hrvatska, u suradnji s Centar za sigurniji Internet, još jednom istaknuo važnost povećanja sigurnosti svih korisnika na internetu. Ovoga puta pozvali su kreatore online sadržaja – mediji i utjecajne osobebrojne poznate osobe koje su prepoznale važnost svog utjecaja u ostvarenju ovog važnog cilja, ali i sve korisnike.

– Kao telekom koji pruža 5G i najširu optičku mrežu u Hrvatskoj, svjesni smo svoje odgovornosti u digitalnom svijetu, stoga nastojimo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo korisnicima pružili #BetterOnline svijet. Ukratko, svijet je to u kojem svi zajedno brinemo o svojoj online sigurnosti, planiramo i uspješno se nosimo s cyberbullyingom, ne vjerujemo lažnim vijestima i pokušavamo manje gledati na svom ekranu, a više u ljudima i svijet oko nasobjasnila je Iva Ančić, voditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

Na putu prema ostvarenju ovog plemenitog cilja veliku ulogu igra i dugogodišnji partnerski odnos telekoma s Centar za sigurniji Internet.

– Kroz svoj rad upoznajemo se s različitim slučajevima koji nam svakodnevno potvrđuju koliko je važno educirati korisnike o ispravnom postupanju na mreži. Tehnologija može biti sjajan alat ako ga znamo odgovorno koristiti i zato su projekti poput ovog iznimno važni. Moramo osvijestiti koje su skrivene opasnosti na internetu i edukacijom spriječiti da one postanu stvarna prijetnja. To je neprestani rad o kojem je potrebno javno pričati i zato mi je iznimno drago da su ovaj projekt svojim dolaskom podržala brojna poznata lica –izjavio je Tomislav Ramljak, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Centra za sigurniji Internet.

Praktični savjeti kako zaštititi svoje lozinke, razgovarati s djecom o bon tonu na društvenim mrežama ili kako se nositi s negativnim komentarima, moderatori I kombi Rendeli i svim uzvanicima više su objasnili Iva AnčićA1 Hrvatska, Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabri telefon, Alen Delićstručnjak za informacijsku sigurnost i Pamela Perkić, mlađim generacijama dobro poznata influencericapoduzetnica i aktivistica.

Svi oni složili su se da su odgovornost i lijepo ponašanje prema sebi i drugima jednako važni na mreži iu offline svijetu. Dodatno, jedini način zaštite od modernih izazova na internetu upravo su ovakvi projekti koji educiraju, potiču na javni razgovor i dijeljenje međusobnih iskustava, a sve s ciljem poboljšanja odgovornosti svih korisnika, bez obzira na njihov dob.

Svoju podršku kampanji #BoljiOnline i sigurnijem svijetu na mreži iskazali su i pjevači Damir Kedžo, Zsa Zsa, Josip Palameta, Vjeko Ključarić i nedavni pobjednik poznatog pjevačkog showa – Lovro Juraga. Premijernom izvedbom remake poznate Arsenove pjesme ‘Kad bi svi’, u ovom slučaju bi

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr