Budućnost digitalne sigurnosti najhitniji je izazov našeg vremena

Hrvatski informatički distributer M SAN Grupa organizirao je regionalnu Cybersecurity konferenciju „Cybersecurity trendovi u 2023. i zaštita poslovanja“. Konferencija je održana 17. svibnja 2023. u zagrebačkom Hotelu International.

Na jednodnevnom događanju, preko 150 sudionika imalo je priliku poslušati 12 predavanja i panela sastavljenih od vrhunskih regionalnih stručnjaka iz kibernetičke sigurnosti koji su aktualizirali jedan od najhitnijih izazova našeg vremena — budućnost digitalne sigurnosti.

Alen Panić, M SAN Grupa 📷 Ratko Mavar
Alen Panić, M SAN Grupa Ratko Mavar

Događaj je započeo uvodnim obraćanjem gosp. Alen Panić, član uprave i izvršni direktor M SAN Grupe. Tijekom dana brojni predavači iz vodećih tvrtki u industriji predstavili su svoja rješenja i mogućnosti zaštite poslovanja: Ivan Petrović iz IBM-a, Srdjan Gligorić iz Kasperskog, Andrii Slobodianyk iz ImmuniWeba, Igor Pavleković iz Microsofta, Papa rana iz Vertive, Aleksandar Živković iz KimTeca, Tomislav Loparić iz Veeama, Denis Koprivica iz M SAN Grupe, Karlo Nutrizio iz M SAN Grupe, Ondřej Vlach iz Sophosa, Filiz Kayaciklioglu Bilgilii Martyna Polakoweska iz Acronisa.

Sudionici su također imali priliku upoznati se s poslovnim slučajem Matije Matijevca iz Maidee o sigurnosti bežične mrežne infrastrukture za poslovne korisnike uz pravilnu segmentaciju i upravljanje korisnicima.

Izuzetno zanimljivoj i dinamičnoj panel diskusiji prisustvovali su Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma, Tomislav Vuk iz KnowBe4, Dragan Petric iz BUGa, Hrvoje Pavičić iz IBM-a i Ilia Kolochenko, osnivač ImmuniWeba, profesor Cybersecurity & Cyber ​​prava, Član Europol EDEN & EU CyberNet. Raspravljali su o aktualnim gorućim pitanjima vezanim za kibernetičku sigurnost – Kako umjetna inteligencija utječe na digitalnu sigurnost?

Koje proaktivne mjere treba poduzeti kako bi se smanjila mogućnost napada? Kako najbolje zaštiti posao? Kako educirati zaposlenike i buduće generacije o digitalnoj sigurnosti? Kako se slika poslovanja mijenja sa slikom evolucije hakerskih napada?

S obzirom na iznimnu važnost teme i interesa sudionika konferencije o kibernetičkoj sigurnosti, vjerujemo da ćemo se i sljedeće godine družiti na konferenciji.

Više o temiIzvor:Bug.hr