Kvaka24 konferencija 6. lipnja: '180 dana s eurom – hrvatsko gospodarstvo u eurozoni'

Biznis konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja. Izlaganjem će otvoriti guverner HNB-a Boris Vujčić.

Od siječnja 2023. više ništa nije isto. Hrvatska je dobila novu vrijednost – euro. Jesu li se ostvarila sva očekivanja u domaćem gospodarstvu, kakve su prognoze za dalje? Što je s energetskom sigurnošću i perspektivnom Hrvatskom? Kakvo je stanje s konkurentnošću na tržištu rada i deficitom radne snage u eurozoni?
Na ova pitanja, ali i mnoga druga, naši stručnjaci će odgovoritiTrećoj poslovnoj konferenciji “180 dana s eurom – hrvatsko gospodarstvo u eurozoni”,koja će6. lipnjabiti uHilton Garden Inn Hotelu u Zagrebu. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja.
Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti guverner HNB-a Boris Vujčić, koji će se osvrnuti na prvih šest mjeseci eura.
“Hrvatsko gospodarstvo u novoj vrijednosti: očekivanja, realnost, prognoze” prvi je panel, na kojem će se govoriti o tome kako globalne promjene utječu na hrvatske poduzetnike, odnosno o presjeku trenutne ekonomske situacije u Hrvatskoj u odnosu na Europu i na globalne trendove, s posebnim osvrtom na utjecaj nove vrijednosti. Dotaknut će se i toga koja su se predviđanja ostvarila, a koja se pokazala pogrešnim, ali i toga što nas čeka u idućem razdoblju.

S druge strane, na paneluKonkurentnost tržišta rada i deficit radne snage u eurozonistručnjaci će odgovoriti na pitanje hoće li deficit radne snage u sljedećim godinama biti ključni problem hrvatske i europske ekonomije, ali hoće li inflacija, epidemija ili ratovi i sankcije ugroziti gospodarstvo Hrvatske i EU jednako kao deficit radne snage. Od ugostiteljstva do građevine, turizma, trgovine, obrazovanja, zdravstva, hi-tech kompanija, svi će očajnički trebati radnu snagu, koje će nedostajati.
Pozitivne primjere održivosti u domaćem gospodarstvu u kojima smo bolji i spremniji od drugih europskih zemalja donosimo na panelu“Energetska sigurnost Hrvatske i EU zelena tranzicija”.Riječ je o energetici, samodostatnosti, utjecaju nove vrijednosti i vlastitoj proizvodnji temeljenoj na obnovljivim izvorima energije, kojima Hrvatska obiluje, s posebnim osvrtom na proizvodnju solarne energije i drugih održivih izvora.

Na panelu ćemo govoriti io globalnim događajima“Globalna zbivanja, prekid lanaca dobave te važnosti dostupnosti i zaštite podataka”. U situaciji globalne krize zbog ratnih događanja u Ukrajini, poduzeća se suočavaju sa značajnim poslovnim rizicima, izazovima i neizvjesnostima. Na koji bi način potencijalna eskalacija sukoba na globalnoj razini, uz već postojeće poremećaje u lancima opskrbe sirovinama, mogla utjecati na poslovanje? Koje su implikacije na IT sektor, što u svemu tome predstavlja hrvatski “know-how” u tehnološkim rješenjima u oblaku te koje su mogućnosti i prednosti “lokalnog” oblaka, teme kojima ćemo se baviti. zadnja ploča –“Primjena umjetne inteligencije u svakodnevnom poslovanju i otvorena pitanja u EU zakonodavstvu”– bit će govora o
umjetnoj inteligenciji, koja je otvorila vrata tektonskim promjenama u poslovanju: kako se na njih pripremiti, što očekivati ​​i tko su predvodnici implementacije AI rješenja u hrvatskom biznisu? Hoće li nas umjetna inteligencija uskoro zamijeniti na radnim mjestima? Koja nas tehnološka rješenja uskoro očekuju i koje su promjene u zakonodavstvu potrebne kako bi sve funkcioniralo? Otvaramo neizbježna pitanja i donosimo uvid u primjenu umjetne inteligencije u hrvatskom gospodarstvu.

Osigurajte svoje mjesto na konferenciji – prijavite seovdjebroj mjesta je ograničen.

Programski partner konferencije je Setcor, a partneri su Fina, ENNA, Hrvatska obrtnička komora, Raiffeisenbank Hrvatska, Hrvatska gospodarska komora, HeneR energy solutions, JOB Hunter, KONČAR i posao.hr

Više o temiIzvor:Poslovni.hr