Nova Opel Corsa stiže ove godine, objavljeni prvi detalji

Corsa s potpuno novim električnim i hibridnim pogonima želi obogatiti Opelovu ponudu u segmentu malih automobila. Sada imamo prve fotografije i neke tehničke detalje novog modela

Već ove godine na tržište će biti lansirana nova Opel Corsa, najpopularniji model ovog proizvođača na našem i mnogim drugim tržištima. Najavljeno je kako će novi model biti “odvažniji, emocionalniji i intuitivniji za upravljanje te s potpuno novim električnim i hibridnim pogonima”, uz objavu prvih slika.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Nova Corsa donosi osvježeni dizajn, s novom prednjom maskom, dok u kabini nudi nove digitalne opcije. Tu je, uz nadoplatu, potpuno digitalan kokpit na temelju platforme Qualcomm Snapdragon, s novim infotainment sustavom i zaslonom osjetljivim na dodir, veličine do 10 inča. Prateći svoj princip “Maksimalnog digitalnog pročišćenja” u Opelu su Corsi dali navigacijski sustav s povezanim uslugama, pomoćnika koji se aktivira glasom te ažuriranja softvera zračno.

Od novosti ističu se i Matrix Intelli-Lux LED svjetla bez zasljepljivanja vozača iz suprotnog smjera, koje je Corsa predstavila u segmentu malih automobila 2019., a sada su bolja i preciznija, s 14 LED elemenata umjesto dosadašnjih 8.

Električni, hibridni, klasični

Corsa Electric u novoj verziji donosi više snage i poboljšanu bateriju. Ostali pogoni su također novi. Corsa je prvi Opelov model koji je dostupan kao hibrid s 48-voltnim sustavom. Motori od 74 kW u hibridnoj verziji nude 74 kW / 100 KS i 100 kW / 136 KS i dolaze s novim automatskim mjenjačem s dvostrukim spojem. Nova Corsa tako kupcima nudi širok izbor motorizacije, od potpuno električnog modela, preko hibridnih verzija do učinkovitih motora s unutarnjim izgaranjem.

Opel će do 2028. postati potpuno električna marka u Europi, a danas je već elektrificirano 12 modela – Corsa je bila predvodnik u širenju baterijsko-električnog pogona u Opelovoj ponudi.

Corsa Electric bit će dostupna s dvije opcije električnog pogona: s motorom od 100 kW / 136 KS i poboljšanim dometom do 357 kilometara, kao i motorom od 115 kW / 156 KS i dometom do 402 kilometra prema WLTP-u. Okretni moment od 260 Nm ponudit će znatno bolje ubrzanje i odziv na papučicu gasa, dok se baterija brzim punjenjem može napuniti od 20 do 80 posto ukupnog kapaciteta u samo 30 minuta.

Više o temiIzvor:Bug.hr