Snimajte dragocjene uspomene u pokretu uz Canon EOS R100 i RF 28mm F2.8 STM

Canon Europe danas objavljuje lansiranje EOS R100, skrojenog za onaj koji želi sačuvati kvalitetno vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima, savršenog za snimanje posebnih prilika i trajnih uspomena. S 24,1 MP, APS-C senzorom i Dual Pixel CMOS AF u kompaktnom i laganom kućištu, EOS R100 nudi zapanjujuću kvalitetu slike bez napora, savršen za snimanje u pokretu. Zajedno s lansiranjem fotoaparata, također predstavljamo RF 28 mm F2.8 STM, Canonov najmanji i najlakši objektiv u RF rasponu, kao i OC-E4A, novi spojni kabel izvan fotoaparata za Canonov višenamenski nosač.

Zabilježite trenutak

EOS R100 ima APS-C senzor od 24,1 MP koji je nekoliko puta veći od onoga koji se nalazi u najboljim modelima pametnih telefona i pruža primjetan napredak u kvaliteti slika i videa. To ne samo da pruža besprijekorne boje i nevjerojatne detalje, već i korisnicima daje mogućnost snimanja pri slabom osvjetljenju te postizanje lijepe autentične zamućenosti (bokeh), gdje je pozadina glatko omekšana, omogućujući isticanje objekta.

Osim inteligentnog autofokusa serije EOS R, model EOS R100 ima Dual Pixel CMOS AF s brzim i preciznim prepoznavanjem subjekta, praćenje ljudskog oka pri korištenju tražila ili LCD zaslon, praćenje akcija i fokusiranje na ono što je stvarno važno. Omogućujući kontinuirano snimanje do 6,5 fps s One Shot AF i 3,5 fps s kontinuiranim autofokusom, EOS R100 pomoći će vam uhvatiti trenutke koji su najvažniji.

EOS R100 nudi poboljšane značajke videozapisa u usporedbi s pametnim telefonom ili DSLR-om, pružajući videozapise kvalitete 4K 25p i donoseći prednosti sustava EOS R ovom fotoaparatu početne razine, jednostavno za korištenje. Pogodan je i za snimanje Full HD videozapisa pri 60 fps i 120 fps pri razlučivosti 720p, idealno za fluidno usporene videozapise, što je posebno korisna obrada za kreativan sadržaj na odmoru. Pouzdani Dual Pixel CMOS AF omogućuje i prepoznavanje lica i praćenje očiju pri snimanju u Full HD razlučivosti.

Oslobodite svoj potencijal

Model EOS R100, izrađen u vidu lakšu prenosivost i težak samo 356 g, manji je i lakši od tradicionalnih DSLR fotoaparata pa je savršen za one koje želite snimati u pokretu. Njegovo udobno hvatište, elektroničko tražilo, intuitivne kontrole i vođeno korisničko sučelje korisnicima pružaju alate za fotografiranje obitelji, a da ne moraju biti profesionalci. To podržava i značajku kreativne pomoći (Creative Assist), koja olakšava podešavanje zamućenja pozadine, svjetla, kontrasta i ravnoteže boja.

Korisnici također imaju mogućnost eksperimentiranja s nizom svestranih dodataka, kao što su inovativne RF leće, mikrofoni i Speedlite bljeskalice, čineći kreativne mogućnosti beskrajnim. Kompatibilnost s RF i RF-S objektivima tvrtke Canon posebno znači da korisnici mogu proširiti svoj doseg i biti kreativni s velikim otvorom blende.

Jednostavno povezivanje i dijeljenje

Wi-Fi® i stalno uključena Bluetooth® veza korisnicima omogućuje nesmetan prijenos fotografija i videozapisa na pametni telefon pomoću aplikacije Canon Camera Connect za trenutno dijeljenje. Aplikacija također omogućuje korisnicima daljinsko upravljanje fotoaparatom, dok Bluetooth veza omogućuje jednostavno upravljanje pomoću daljinskog upravljača BR-E1 ili pametnog telefona, što je savršeno za grupne fotografije i videozapise.

Predstavljamo Canonov najmanji i najlakši RF objektiv fiksne žarišne duljine

RF 28 mm F2.8 STM iznimno je kompaktan i lagan RF plosnati objektiv fiksne žarišne duljine i punog kadra. Pažljivo je osmišljen kao savršena kombinacija za fotoaparate poput nedavno predstavljenog modela EOS R8. Može se lako stati u bilo koji torbu s opremom ili se upotrebljava umjesto poklopca fotoaparata, idealan za putovanja i ulične fotografije u pokretu.

Njegova svestrana žarišna duljina od 28 mm i brzi maksimalni otvor blende F2,8 čine ga prikladnim za razne scenarije snimanja. Brzi otvor blende omogućuje snimanje pri slabom osvjetljenju i postiže malu dubinsku oštrinu za zamućene pozadine radiisticanja objekta. RF 28mm F2.8 STM ima kombinirani regulacijski prsten i prsten za izoštravanje, što korisnicima omogućuje jednostavno podešavanje postavki i brzo prebacivanje na ručno izoštravanje ako je potrebno. Štoviše, STM motor također omogućuje tiho automatsko izoštravanje i glatke prijelaze između objekata.

Canonova kombinacija fotoaparata iz sustava EOS R i RF objektiva omogućuje primjenu raznih mogućnosti korekcije za pomoć početnicima u fotografijama i videografima, nudeći bolju kvalitetu slike i omogućujući kompaktniji dizajn objektiva. Učinkovitim razmještajem triju visokopreciznih plastično oblikovanih asferičnih elemenata postiže se izvrsna sposobnost renderiranja i kompaktnost, a istovremeno se broj elemenata zadržava na minimumu.

Kao super kompaktna, lagana i pristupačna opcija, RF 28mm F2.8 STM proširuje izbor Canonovih naprednih objektiva fiksne žarišne duljine za korisnike sustava EOS R, među koje spadaju i:

  • RF 16 mm F2,8 STM
  • RF 24 mm F1.8 MACRO JE STM
  • RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
  • RF 50 mm F1.8 STM
  • RF 85mm F2 MACRO IS STM

Dodatna fleksibilnost s novim Canonovim OC-E4A

OC-E4A novi je Canonov kabel za višenamjensku priključnicu, koji podržava nekoliko fotoaparata iz sustava EOS R i omogućuje postavljanje novog naprednog asortimana dodatne opreme neovisno o priključnici. Omogućuje korištenje višenamjenskog pribora kao što su Speedlite bljeskalice odvojeno od fotoaparata za pravilno osvjetljenje pri vertikalnom snimanju kako bi se spriječile sjene i smanjio efekt crvenih očiju. OC-E4A može osigurati i napajanje uređaja kao što su mikrofoni te je osmišljen kako bi omogućio korištenje s objektivom RF 5,2 mm F2,8L DUAL FISHEYE.

Ključne značajke modela EOS R100:

  • APS-C senzor od 24,1 MP
  • Dual Pixel CMOS AF s prepoznavanjem objekta
  • 4K video (izrezan, 25p)
  • Full HD 60 fps i 120 fps 720p
  • Elektroničko tražilo
  • Kompaktan i lagan

Ključne značajke objektiva RF 28mm F2.8 STM:

  • Tanak i lagan
  • Pristupačan širokokutni objektiv fiksne žarišne duljine
  • Svestrana žarišna duljina od 28 mm
  • Veliki maksimalni otvor blende od f/2,8
  • Optička kvaliteta i pametne korekcije

Više o temiIzvor:Bug.hr