Kako autoradionicu preurediti u predivan dom? Ova obitelj je to napravila

  • S kojim ste se izazovima sve susretali?

Najveći izazov zapravo je bio očistiti prostor od velike količine dijelova automobila kako bi se uopće došlo do praznog prostora. Samo za taj korak trebalo nam je 2 mjeseca. Ujedno smo čistili i dvorište kako bismo imali gdje staviti građu za novi krov. Kao sljedeći izazov navela bi uklanjanje stare krovne konstrukcije i izgradnja nove. Izgradnja krova bila je najveća stavka u ovoj obnovi i najveći dio proračuna rezerviran je za taj korak. Potpuno smo uklonili staru konstrukciju i trebali smo novu drvenu građu, izolaciju i pločice.

  • Koliko je velik prostor i kako su raspoređene prostorije?

Zahvaljujući gradnji novog krova imali smo mogućnost dignuti početnu visinu prostora na 4 i pol metra i tako maksimalno iskoristiti prostor. Tako smo u prostor od 130 kvadrata smjestili dvije spavaće sobe, kupaonicu, open space koji uključuje kuhinju, dnevni boravak i blagovaonu, kao i galeriju na kojoj se nalazi radni prostor i kutak za odmor.

  • Što ste sve morali napraviti kako biste takav prostor pretvorili u dom?

Nakon što smo skladišni prostor očistili od svega, shvatili smo koliko je odlično imati samo 4 zida i kako postoji bezbroj mogućnosti, samo je potrebno pronaći rješenje koje će nam najviše odgovarati. Glavna stavka kojom smo učinili da hladan skladišni prostor postane dom su vidljive drvene grede koje odmah daju osjećaj topline. Nakon grubih radova poput gradnje krova, provođenja struje i vode, postavljanja glazure na podove i zidanja, došlo je vrijeme za radove poput postavljanja knaufa, bojanja zidova, postavljanja podnih obloga… Na kraju naravno dolazi namještanje prostora gdje smo bili kreativni i zapravo osim kuhinje koja je rađena po mjeri, trosjeda i nekoliko manjih komada namještaja, većinu smo izradili sami – poput umivaonika koji stoji na postolju stare pjevačice i rasvjetnih tijela koja su zapravo teglice za cvijeće, a nešto smo prenamijenili (žičana komoda koja je nekada bila u izlogu jedne trgovine) ).

Više o temiIzvor: Journal.hr