Sljedeće godine dolazi Metal Gear Solid: Društvena igra

Visoko učilište Algebra danas je predstavilo svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara koji će krenuti ove godine, ali i najavilo suradnju s brendom White Shark za mogućnost osvajanja stipendija za buduće studente.

algebra-prijediplomski-studij_2Program novog Algebrinog studija osmišljen je s ciljem pružanja suvremenih i tržišno konkurentnih znanja i vještina potrebnih za razvoj računalnih igara iz područja programiranja, stvaranja iskustva igranja, 3D dizajna, marketinga i poslovnog planiranja”izjavio je Igor Margan, voditelj Algebrinog studija Razvoj računalnih igara.

Taj prijediplomski studij trajat će osam semestara, tj. četiri godine kako bi proveo svoje studente kroz što više segmenata u razvoju videoigra. Nastava će se održavati na hrvatskom i engleskom jeziku, a studenti će do kraja studija moći dobiti 240 ECTS bodova, ali i dobiti titulu stručni/a prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka razvoja računalnih igara.

Iskustvo nam je pokazalo da preko 87% studenata Algebre već za vrijeme studija pronalazi posao, zato je važno da kroz prijediplomski studij namijenjen razvoju računalnih igara damo dodatan doprinos game development industriji. Naš program odlično se nadopunjuje na srednjoškolski strukovni program koji već postoji u Sisku. Nastojali smo pokriti znanja iz nekoliko područja, dominantni dio čine programska znanja i vještine, a trećina sadržaja odlazi na produkciju, pripovijedanje i ostale kreativne elemente. Želimo Hrvatsku pozicionirati kao zemlju predvodnicu razvoja game developmenta u ovom dijelu svijeta, a pokretanje stručnog studija prvi je korak u tom smjeru“, izjavio je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Nastavnici koji će sudjelovati u ovom novom prijediplomskom studiju bit će stručnjaci iz industrije s dugogodišnjim iskustvom u razvoju videoigrara, a što se tiče samog nastavnog plana, studenti će prolaziti kroz kolegije kao što su Matematičke osnove računalnih igara, Osnove dizajna igara, Programiranje, C++ u razvoju računalnih igara i Programsko inženjerstvo.

Ministarstvo je u Zakonu o audiovizualnim djelatnostima uvrstilo i gaming, s čime je omogućeno financiranje ove perspektivne industrijske grane, dok je HZZ svoj obol dao kroz program zapošljavanja u Pismo inkubatoru u Novskoj. Korak po korak došli smo i do visokog obrazovanja, industriju game developmenta shvaćamo ozbiljno i radit ćemo i dalje na tome daona bude bolje pozicionirana u ukupnom hrvatskom gospodarstvu.“, izjavio je Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Tijekom današnjeg događaja potpisan je i sporazum za pružanje stručne prakse s domaćim tvrtkama LGM, Protopixel, Ironward i Room-C Games.

Svi zainteresirani mogu preuzeti brošuru o ovom studiju, ali i poslati dodatne upiteili nazvati na broj 01 2222 182.

Više o temiIzvor: Gameperspectives.hr