Cine Society: Najljepše kino na otvorenom nalazi se u Lisabonu

Ako još uvijek niste odlučili gdje ćete ovog ljeta provesti godišnji odmor, a Lisabon vam je oduvijek bio na listi želja, možda će ovaj argument presuditi. Jasno, razlog za posjet ovom mediteranskom gradu ne manjkano ovaj nam se zaista čini idealan.

U gradu se, naime, nalazi Cine Society – kino na otvorenom, s kojeg se pruža pogled na pastelne fasade Lisabona. Zbog toga smo ga i opisali kao jedno od najljepših kina na otvorenom. Ovime, naravno, ne želimo umanjiti doživljaj gledanja filmova na pozornici Tuškanackojem se vraćamo čim nam vremenski uvjeti dozvole sjedenje pod zvjezdanim nebom.

Povijesni epicentar kulture

Cine Society radom je započela 2017. godinu, a trenutno se nalazi na krovu Čarna, u samom srcu lisabonske četvrti Teško disanje. Povijesna četvrt stoljeća predstavlja kulturni centar grada, prije svega zbog brojnih muzeja i kazališta koji se tu nalaze. Osim građevina koje datiraju iz 18. stoljeća, mnoge ulice ove četvrte krase radovi istaknutog portugalskog arhitekte Alvara Siza Vieire. Veliki požar koji je izbio 1988. godine zahvatio je mnoga zdanja diljem ulice Chiada, izbrisavši s mape grada čak 18 zgrada, te je Siza Vieira bio zadužen za obnovu panorame.

Osim brojnih poznatih mjesta, u Chiadu se nalazi i bar Brazilacu kojem je često pio kavu i pisao Fernando Pessoa.

Više o temiIzvor: Journal.hr