Jeste li ikada čuli za CSA rutinu? Bitna je za sve koji žele lijepu kožu, ali ne i hrpu proizvoda

Dobrobiti CSA rutinu

Vitamin C je antioksidans koji nanosi štetu UVA i UVB zračenju. Točnije, njime sprječavamo pigmentaciju te stimuliramo proizvodnju kolagena koji nam je potreban kako bi koža ostala elastična i kako bi se rodile što se kasnije pojavile.

SPF proizvode u potpunosti možemo prilagoditi sebi i svom tipu kože. Možemo, tako, izabrati kremu, fluid ili emulziju. Podsjećamo, upravo sunčeve zrake odgovorne su za većinu znakova preuranjenog starenja kože. Ljeti se preporučuje korištenje proizvoda s minimalnim faktorom 30, dok je 50 idealno.

Naposljetku tu je i vitamin A, u njezinoj koži poznatiji kao retinol. Ako vašoj koži paše i koristite jače koncentracije, za ljeto odaberite ili zamjene za retinol ili niže koncentracije. Retinol nam pomaže regenerirati stanice i boriti se protiv pojave bure i pigmentacije.

Naravno, rutina njegove kože je nepotpuna bez pravilnog čišćenja kože, ali kada pronađete svoje CSA proizvode, postaje puno jednostavnije. Jednostavno znate što svaki proizvod radi i nije vam potrebna rutina od 12+ koraka. CSA rutina posebno je korisna za one koji tek počinju s njegovom kožom jer je jednostavna i jasna i čini čuda za kožu.

Više o temiIzvor: Journal.hr