Što nakon srednje škole – Otkrijte put do svoje budućnosti!

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) najavljuje svoj događaj “Dani otvorenih vrata ZŠEM-a – Što nakon srednje škole?”, osmišljen s ciljem pružanja neprocjenjivog vodiča srednjoškolcima koji žele oblikovati svoju budućnost nakon mature. S uglednim dekanom, doktorom znanosti Matom Njavrom na čelu, Dani otvorenih vrata obećavaju iskustvo puno zanimljivih iskustava i stručnih savjeta.

Ovaj događaj održat će se 15. lipnja na kampusu ZŠEM-a u Zagrebu, s namjerom da se odgovori na važna pitanja i brige budućih fakultetskih studenata te im se pruži jasniji pogled na bezbrojne mogućnosti koje ih očekuju. Kroz svoja bogata međunarodna iskustva s prestižnim institucijama kao što su Sveučilište Bocconi, Harvard, Sveučilište St. Gallen i Singapore Management University, dekan Njavro ima jedinstven uvid u svijet visokog obrazovanja. Dok maturanti započinju svoje akademske putove, donošenje odluke o sljedećem koraku postaje ključno. ZŠEM Dani otvorenih vrata služe kao platforma za dobivanje dostupnih opcija i otkrivanje idealnog puta skrojenog prema individualnim težnjama.

Dekan Mato Njavro, istaknuti akademski voditelj i vizionar, vodit će događaj, prenoseći svoje bogato znanje i iskustvo u području visokog obrazovanja. S impresivnim iskustvom u ekonomiji, menadžmentu i financijama, dekan Njavro prava je osoba za odgovore na pitanja koja muče srednjoškolce koji sudjeluju na događaju. Njegovo stručno znanje, u kombinaciji s njegovom strašću za poticanje mladih, čini ga izvrsnim izvorom za svakog tko traži smjernice pri odabiru pravog koledža i studijskog programa.

Studenti ZŠEM-a, koji su već zakoračili u svoje akademske puteve, bit će prisutni kako bi podijelili svoje perspektive, dojmove i savjete s budućim kolegama. O svojim iskustvima studiranja na ZŠEM-u, akademskim programima, izazovima i prednostima koje ste imali tijekom svog putovanja zajedno će s dekanom Njavrom odgovoriti na pitanja: Kako izabrati savršen fakultet? Studirati u inozemstvu ili u Hrvatskoj? Ako u inozemstvu – kako izabrati državu – baciti strelicu na kartu ili postoji bolji način? Kako izabrati Sveučilište u inozemstvu? Kako pripremiti SADA za karijeru koja će svoj vrhunac doživjeti oko 2050. godine?

Luka Medvidović, inženjer i ekonomist, stječe obrazovanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) i Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). Osim studiranja, asistent je na dvije katedre ZŠEM-a: katedra za financije i računovodstvo i katedra za ekonomiju i matematiku. Medvidović je sudjelovao u nekoliko projekata, uključujući razvoj IT rješenja za hrvatsku zadrugu Glas poduzetnika. Osim toga, autor je publikacije “Strogost bez učinkovitosti nije primjerena za borbu protiv pandemija”, objavljene u časopisu Chaos, Solitons & Fractals.

Kristijan Jakšić je content creator koji upisuje 3. godinu na ZŠEM-u. Dvostruki je dobitnik dekanove liste koja nagrađuje izvrsne studente te je dobitnik stipendije Zaklade Ivana Hodak. U slobodno vrijeme volite putovati, čitati i unaprijeđivati ​​svoje vještine u području marketinga. Uskoro odlazi u Indiju kako bi odradio stručnu praksu u jednoj od najvećih državnih agencija u Indiji.

Ana Knežević, mlada i komunikativna djevojka koja je iskoristila prilike međunarodne razmjene ZŠEM-a te je tako otišla na studentsku razmjenu u Pariz na Paris School of Business, a od početka godine radi u odjelu marketinga ZŠEM-a kao asistentica voditeljice ureda marketinga. Od jeseni upisuje diplomski MBA program s dodatnom diplomom na ZŠEM-u i Excelia Business Schoolu.

Tijekom Dana otvorenih vrata, srednjoškolci će imati priliku sudjelovati u interaktivnom panelu s dekanom Njavrom te njegovim gostima, studentima ZŠEM-a. Oni će dobiti uvid u različite studijske discipline, razumjeti prednosti studiranja ekonomije i menadžmenta i istražiti raznolike karijerne putove koji se otvaraju nakon diplome. Panel će pomoći srednjoškolcima da otkriju svoje strasti, identificiraju svoje snage i donesu odluke koje se usklađuju s njihovim dugoročnim ciljevima.

Osim toga, Dani otvorenih vrata pružit će uvid u živahni studentski život na ZŠEM-u, prikazujući vrhunske sadržaje, ugledno nastavno osoblje i raznoliku studentsku zajednicu. Budući studenti će imati priliku istraživati ​​kampus, komunicirati s trenutnim studentima i dobiti izravno iskustvo ZŠEM-a.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) renomirana je visokoškolska institucija u Hrvatskoj posvećena pružanju izvrsnosti u poslovnom i ekonomskom obrazovanju. S naglaskom na praktičnom znanju, internacionalizaciji i poduzetništvu, ZŠEM priprema svoje studente da postanu budući lideri u svojim odabranim područjima. Kako bi osigurali svoj

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr