Pijani ZET-ovac busom udario automobil i pobjegao s mjesta nesreće, ulovili ga susjedi

Da je u ponedjeljak u Velikoj Gorici došlo do nezgode koju je skrivio njihov pijani vozač, potvrdili su nam i iz ZET-a.

Nesvakidašnja prometna nesreća zbila se u ponedjeljak oko podne u Velikoj Gorici. ZET-ov autobus, linija 315, udario je u osobno vozilo parkirano u Ulici Matice hrvatske u Velikoj Gorici, a prilikom udara automobila zadnja je desna guma izletjela iz ležišta. U autobusu, srećom, u trenutku nesreće nije bilo putnika, nikakvo ponašanje vozača ZET-ova nakon nesreće šokiralo je Velikogoričane.

“Čula sam jak udarac, pogledala kroz prozor i vidjela auto u ogradi i nigdje nikoga. Prvo sam mislio da je susjeda udarila u ogradu. Ljudi koji su vidjeli što se dogodilo rekli su da je udario vozač autobusa ZET-a i pobjegao. Sjela sam u svoj auto i otišla na autobusni kolodvor”, ispričala je jedna od susjeda zaportal Kronikevg.

Sporni autobus, nastavlja ona, uočila je kako stoji na stanici i prima putnike pa je vozač, uz pomoć njegovih kolega, natjerala da izađe i vrati se na mjesto nesreće, gdje je ubrzo stigla policija koja je utvrdila da je vozač ZET-a u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola.

A da je u ponedjeljak u Velikoj Gorici došlo do nezgode koju je skrivio njihov pijani vozač, potvrdili su nam i iz ZET-a.

“U nesreći je nastala materijalna šteta. Na mjesto događaja upućena je interna kontrola ZET-a, kao i policija koja je alkotestom utvrdila prisutnost alkohola u organizmu vozača. Slijedom navedenog vozača promptno je suspendiran te je pokrenut postupak koji prethodi izvanrednom otkazu ugovora o radu”, priopćili su nam iz ZET-a i oštro osudili ponašanje vozača.

“Zagrebački električni tramvaj ne tolerira nepravilnosti u radu zaposlenika, a osobito vožnje pod utjecajem alkohola koja je strogo zabranjena, kako internim, tako i zakonski

Više o temiIzvor:Poslovni.hr