Tvrtka Petrokov preuzela je Armal od Nord grupe

Tvrtka Armal potječe iz Maribora, rodnog grada direktorice Simone Zavratnik, koja je izjavila kako se Armal nakon burne povijesti vratio u poznate ruke.

“Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjuje svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brend Armal. Rastemo, širimo se i želimo imati veći udio na tržištu u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi, a ovo je korak bliže tom cilju”, rekla je na današnjoj konferenciji za medije Simona Zavratnik, direktorica i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Petrokov doo se već 33 godine bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbenu i sanitarnu opremu, kao i obnovljive izvore energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine.

“Nastavljamo s investicijama na području Adria regije te investicijama u Sloveniji i Hrvatskoj. Želimo se širiti, razvijati i nadopunjavati naš portfelj. Obitelj Schneider još je 2010. prisutan na hrvatskom tržištu, a od 2012. godine u tvrtki Petrokov. Današnjom akvizicijom širimo našu obitelj i poslovanje u Hrvatskoj”, istakla je Susanne Schneider, većinska vlasnička grupacija koju čine tvrtke Petrokov i Termotehnika.

“Naš Nord produkt, 2018. godine kupio je trgovačku marku Armal i vratio se na regionalno tržište u novom, modernijem i dizajnerski atraktivnom formatu. Izbor proizvoda koji je prije bio vezan isključivo za slavine, danas je upotpunjen širokom paletom proizvoda za opremanje kupaonice Armal. Kao i neke druge tvrtke, koje su stvorene unutar Nord Produkta, Armal je pripremljen i strukturiran za prelazak u novo vlasništvo. Današnjim danom i potpisom ugovora s tvrtkom Petrokov završen je taj proces, koji će Armalu donijeti veliku prednost na tržištu kao i mogućnost širenja na druge segmente”, pojasnio je Stanko Birin, vlasnik Nord Produkta.

“Jako sam uzbuđen što se Armal pridružio našoj grupi iz više razloga. Prije svega svakako bih istaknuo poslovni aspekt. To nam omogućuje širenje i daje novi poticaj za postizanje zajedničkih ciljeva, tj. naš rast i sve veća prisutnost na oba tržišta. Ja osobno vidim veliki potencijal u tvrtki Armal, jer sam fr

Više o temiIzvor:Poslovni.hr