LG OLED televizori već su cijelo desetljeće na vrhu

LG OLED televizori upravo ove godine slave 10 godina postojanja – veliko postignuće koje je preoblikovalo segment premium televizora, a rezultat je dugotrajne učinkovitosti i inovativnog duha tvrtke LG Electronics.

Prvi OLED televizor na svijetu predstavljen je 2013. godine. Unatoč tome što se pojavilo u vremenu kada se TV tehnologija našla na svojevrsnoj prekretnici između korisnika koji su se svrstavali na stranu LCD-a ili plazme, LG OLED pokrenuo je trenutnu revoluciju kojom je razriješio sve dileme i zauvijek redefinirao pojam slike vrhunske kvalitete.

LG OLED
LG OLED

Lider na tržištu premium televizora

Kad se pojavio, LG OLED TV predstavio je potpuno novu eru za televizore i hrabar potez kojim je tvrtka postigla da je LG OLED, za samo deset godina, postao sinonim za premium televizore, a sve zahvaljujući beskrajnom kontrastu koji omogućava savršenu crnu i realističnu prikazanu boju na ultra tankim zaslonima.

Uz predstavljanje najnovijih proizvoda iz svog asortimana, LG je na nedavnom događanju u Opatiji kroz niz prezentacija svojih partnera iz regije istaknuo ovu veliku obljetnicu, ali i prisjetio se početaka implementacije ove napredne tehnologije.

Debitiravši 2013. godine s 55-inčni Full HD OLED televizori (model 55EA980), LG se uspješno odupro svim tehničkim izazovima, ali i velikom skepticizmu stručnjaka iz industrije koji su svoj interes usmjerili prema drugim tehnologijama.

OLED tehnologija omogućuje iznimno tanke zaslone i elegantna dizajnerska rješenja kao što su fleksibilni zasloni (LG OLED Flex) i televizori na izvlačenje (LG SIGNATURE Rollable OLED TV R), što je LG-u omogućilo promjenu i poboljšanje korisničkog iskustva.

LG OLED
LG OLED

OLED omogućuje jednostavno više

„U tih deset godina, od 2013. do 2023., LG je ustrajno potvrđivao zašto OLED zaslužuje biti u samom vrhu. Kako bi dokazali brojne pohvale, nagrade i certifikate, poput jedanaest uzastopnih priznanja za inovativnost na sajmu CES, Red Dot Award i IF Design Award, za najbolji dizajn i koncept dizajna, a ovi njihovi televizori prepoznati su i po njihovom održivom dizajnu, što dokazuje stalne napore LG-a u smanjenju plastičnog otpada”, poručio je Ivan Godinić, specijalist za LG srednju tehniku ​​u Hrvatskoj.

Isti sadržaj može izgledati vrlo različito, ovisno o tehnologiji zaslona koju televizor ima. LG-evi OLED televizori imaju milijune samoosvjetljujućih piksela koji se uključuju i isključuju prema potrebi radi postizanja savršene crne boje i beskonačnog kontrasta, što rezultira najboljom kvalitetom slike.

97-inčni LG SIGNATURE OLED M (model M3) ističe se svojom inovativnošću, kao prvi potrošački televizor na svijetu s bežičnim rješenjem sposobnim za video i audio prijenos u stvarnom vremenu do 4K 120Hz, što je dodatno učvrstilo jaku poziciju LG-a od ultra- do velikog premium TV segmenta.

LG OLED
LG OLED

Različite veličine, raznovrstan dizajn

Danas se LG OLED televizori mogu pronaći u širokoj paleti različitih veličina, od 42 do 97 inča, a osim klasičnih, tu su i posebne Lifestyle serije kao što su Gallery “G” serija, nova Objet Collection – Posé linija, te ekstravagantni model Flex. Ono što im je zajedničko je vrhunska kvaliteta slike sa savršenom crnom bojom, brz odziv bez zamućenja, uvjerljiv HDR prikaz kao i dosljedan prikaz iz svih kutova gledanja.

LG OLED televizori trenutno se prodaju u više od 130 zemalja, što ih čini najrasprostranjenijim OLED televizorima u svijetu. U Hrvatskoj čine trećinu prodanih LG-evih televizora. Prema tvrtkama za istraživanje tržišta Omdia, LG je u prvom tromjesečju 2023. uvjerljivo bio na vrhu tržišta OLED TV-a, zauzimajući približno 60 posto tržišnog udjela po ukupnim isporukama. Lani je akumulirana ukupna isporuka LG OLED TV-a (od njihovog početnog lansiranja 2013.) premašila 15 milijuna jedinica čineći tako LG prvim proizvođačem OLED TV-a koji je postigao ovu impresivnu prekretnicu.

Život ne čini samo posjedovanje najnovije tehnologije, već i iskustva kojima tehnologija doprinosi, a LG svojim znanjem i inovacijama nastoji život i svakodnevicu svojih korisnika učiniti boljim. Proteklog desetljeća, LG je neumorno radio na ostvarenju golemog potencijala OLED-a kako bi svojim kupcima isporučio još veću vrijednost po pitanju dizajna, kvalitete i dugovječnosti. Aktualnu ponudu LG televizora pogledajte ovdje.

Jedinične isporuke, 2013.-2022.  LG Electronics ne podržava rezultate.  Svako oslanjanje na ove rezultate je na vlastiti rizik treće strane.  Posjetite www.omdia.com za više detalja.  📷 Omdia
Jedinične isporuke, 2013.-2022. LG Electronics ne podržava rezultate. Svako oslanjanje na ove rezultate je na vlastiti rizik treće strane. Posjetite www.omdia.com za više detalja. Omdia

Više o temiIzvor:Bug.hr