Gaming brend White Shark punom stipendijom nagradio mladog game developera iz Petrinje

Algebra je u lipnju pokrenula svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara koji je osmišljen s ciljem pružanja suvremenih i tržišno konkurentnih znanja i vještina potrebnih za razvoj računalnih igara.

Uz partnerstvo domaćeg gaming brenda White Shark pokrenut je i natječaj za dodjelu pune stipendije za sve četiri godine prijediplomskog studija razvoja računalnih igara na Algebri. Kriteriji za osvajanje stipendije bili su, između ostalog i prosjek ocjena, koji mora biti najmanje 4.2 te predaja samostalnog projekta iz područja razvoja računalnih igara.

Propisane kriterije zadovoljio je 18-godišnji Luka Djak, maturant Tehničke škole u Sisku, koji je upravo stekao titulu tehničara razvoja videoigara i osvojio punu White Shark stipendiju za novi Algebrin prijediplomski studij razvoja računalnih igara u iznosu od gotovo 20.000 eura.

Luka je već sudjelovao na nekoliko izložbi inovacija, između ostalog i i3G održanoj u svibnju u Ivanić Gradu gdje je osvojio prvo mjesto (zlatnu medalju) za izradu 3D parkour videoigre Leaperrr (engl. skakač). Videoigru karakteriziraju jednostavna grafika, brojnost mehanika i dinamičan gameplay. Igrač treba preći sve prepreke koje su pred njime te na kraju svake razine pokupiti krunu u što kraćem roku.

Buduću karijeru Luka vidi u IT industriji: „Cilj mi je nastavak obrazovanja na fakultetu te stjecanje diplome u području IT-ja. Nakon studiranja nastavak karijere vidim u nekoj Hrvatskoj tvrtki koja se bavi razvojem videoigara. Također, važno je naglasiti stalno učenje i razvoj, kako bih uopće mogao biti u koraku s promjenama u gaming industriji i napretkom tehnologije“ – izjavio je Djak povodom osvajanja stipendije.

„Bilo mi je zadovoljstvo upoznati Luku i vidjeti koliko je skroman i predan svom budućem karijernom razvoju. Nadam se da će mu naša stipendija pomoći u tome da ostvari svoje snove i postane uspješan game developer. Misija brenda White Shark usmjerena je na davanje prilika svima koji žele uživati u onom što vole raditi, bez obzira na prepreke, a time smo se vodili i u ovom slučaju te smo uz Lukine izvrsne rezultate u školi i ekstrakurikularne aktivnosti uzeli u obzir i činjenicu da dolazi iz potresom pogođenog područja te da je unatoč tim izazovnim životnim uvjetima uspio ostvariti najbolje“ – rekao je Stjepan Šmit, vlasnik brenda White Shark.

Prijave za prijediplomski studij razvoja računalnih igara otvorene su na web stranicama Algebre, a program je dostupan i na središnjem prijavnom portalu www.postani-student.hr, na kojemu prema prvim podacima, interes raste iz dana u dan:

„Vjerujemo da će s daljnjim rastom industrije u Hrvatskoj interes biti još i veći. Znanja koja dobivaju studenti koji na Algebri završe studijski program razvoja računalnih igara iznimno su deficitarna i opremaju ih za rad u mnogim zanimanjima unutar game development industrije. Nije nam cilj samo osposobiti studente za rad u tvrtkama, želimo ih potaknuti da sami pokreću svoje projekte i ne boje se stupiti u svijet poduzetništva te ih ohrabrujemo da znanja stečena ovdje koriste u multidisciplinarne svrhe, kroz suradnju s drugim tvrtkama i kreativnim područjima industrije zabave“ – zaključuje voditelj studija Igor Margan.


Links preporučuje

📢 Uštedi do 13%HP Victus

Intel ili Ryzen procesor, 16 GB RAM-a te vrhunska grafika sve su što ti treba!

739,99€
5.575,45 kn

Kupi

📢 Uštedi do 70€DELL

Vostro laptop i kvalitetan monitor olakšat će ti svakodnevicu!

229,99€
1.732,86 kn

Kupi

📢 Uštedi 37%White Shark TESSEN

RGB, crveni switch, Tenkeyless 87 “puding” tipki, mehanička, USB.

24,99€
188,29 kn


39,99€

Kupi


Ronis preporuka

Moćan zvuk, ikonički dizajn.MARSHALL EMBERTON BT

Emberton je kompaktni prijenosni zvucnik s glasnim i živim zvukom koji samo Marshall može isporuciti. Emberton koristi True Stereophonic, jedinstveni oblik višesmjernog zvuka od Marshalla. Uz 20+ sati sviranja, možete satima uživati u vrhunskom zvuku Marshalla.

149,00 €
1.122,64 kn


169,00 €

Akcija

Doživi novu dimenziju zvuka.FOCAL Aria 906 Prime Walnut (par)

2-sistemski zvucnici frekvencijskog odziva 55Hz – 28kHz, nominalna impedancija 8 ohma, preporucena snaga pojacala 25 – 120W.

989,00 €
7.451,62 kn


1.298,00 €

Akcija

Vrhunski Hi-Fi kompletHi-Fi set JBL Stage A130 + Marantz NR1200

A130 je 5,25-incni dvosmjerni bookshelf zvucnik iz JBL Stage serije. Stereo mrežni receiver snage 2x 75W (8 ohma). Direktni pristup tonskim kontrolama: bass, treble, balance. DAB+ i FM tuner. HEOS, AirPlay2, Bluetooth i glazbeni streaming.

899,00 €
6.773,52 kn


964,00 €

Akcija

Glazba bez granica, sloboda bez žica.MARLEY Uplift Bluetooth

Marley Uplift slušalice koje se stavljaju u uho udobne su, glatke i izradene od održivih materijala. Pri izradi se koristi FSC certificirano drvo, tkanina i aluminij koji se može reciklirati.

51,00 €
384,26 kn


56,00 €

Akcija

Ponesi svoju glazbu sa sobom.JBL Xtreme 3

Četiri drivera i dva bas radijatora daju moćan zvuk kojem je teško odoljeti. Uređaj je otporan na vodu i prašinu i možete ga bez brige ponijeti gdje god zaželite (samo ga nabacite na rame, za to je previđen praktični pojas).

339,00 €
2.554,20 kn

KupiHARMAN KARDON Citation ONE MKIII

vaj WiFi zvucnik ima snagu od 40 W, visok je manje od 20 centimetara, tako da Citation ONE lako stane u ormar, na policu za knjige ili na stol, ali proizvodi impresivan zvuk kakav biste ocekivali od veceg zvucnika.

229,00 €
1.725,40 kn

Kupi

Party doživljaj kakav se pamti.SHARP CP-LS100 SumoBox

Prijenosni s ugrađenim kotačima i ručkom za nošenje, ponesite svoju glazbu u pokretu! Utor za držač telefona/tableta na vrhu za jednostavan pristup popisu pjesama + punjenje putem USB priključka za punjenje

499,00 €
3.759,72 kn

Kupi

Vanjski stereo zvučnici savršenu atmosferu.YAMAHA NS-AW194 crni (par)

Vanjski zvučnici visokih performansi s izvanrednom kvalitetom zvuka i otpornošću na vodu. Jednostavan dizajn omogućava da se instaliraju na mnogim lokacijama. Nominalna ulazna snaga 30W, maksimalna ulazna snaga 80W, impedancija 8 ohma, frekvencijski odaziv 100 Hz–20 kHz, 4″ vodootporni konus.

149,00 €
1.122,64 kn

Kupi

Uroni u impresivni zvuk i čisto zadovoljstvo.AV receiver MARANTZ NR1510 silver gold

Tanki 5.2-kanalni Ultra HD AV receiver sa ugradenom HEOS tehnologijom, snaga 50W po kanalu (8 ohma), 6 HDMI ulaza sa punom HDCP 2.3 podrškom, podrška za Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma, eARC i ALLM, 4K/60 Hz full-rate pass-through, Wi-Fi, podrška za glasovne kontrole i streaming servise.

739,00 €
5.568,00 kn

Kupi

HIFI zvučnici koji stvaraju glazbenu magiju u svakom trenutku.Zvučnici REVEL Concerta2 F35

Elegantan samostojeći zvučnik, stražnji bas reflex, preporučena ulazna snaga 30-180W,osjetljivost 90dB, nominalna impedanca 6Ohma, frekvencijski raspon 35-20,000Hz

2.123,00 €
15.995,74 kn

Kupi

Uživaj u slušanju vinila bez ograničenja.Gramofon TEAC TN-3B cherry

TEAC TN-3B gramofon pogonjen gumicom, 2 brzine. Motor je odvojen od kućišta pa je utjecaj vibracija smanjen. Nova je i S ručka s tzv. “knife-edge” (oštrica noža) ležajem za vertikalno, i kugličnim ležajem za horizontalno gibanje.

555,00 €
4.181,65 kn

Kupi

Ponesi snagu glazbe kamo god idešPrijenosni i party zvučnici

Doživi robusnu kvalitetu zvuka koja će svakoga sigurno dići na noge, bez obzira na vrstu glazbe koju puštate. Uz naš izbor zvučnika, jednostavno je stvoriti savršenu atmosferu zabave!

Pripremi se za vrhunsko audio iskustvo uz naša hifi pojačalaMarantz, Denon, Yamaha, NAD

Otkrij cijeli asortiman stereo pojačala i transformiraj svoje iskustvo slušanja.

Više o temi

Izvor:Bug.hr