Banjalučkoj zračnoj luci prijete novi problemi

Banja Luka smatraju da nije u redu što je BHDCA ovu obvezu prebacila na zračne luke, jer je to njihova naknada i mogli su je platiti direktno od avioprijevoznika.

Aerodrom Banja Luka ima tužbu Direkcije za civilno zrakoplovstvo (BHDCA) jer nije dostavio podatke o broju putnika, zbog čega BHDCA nije mogla od prijevoznika platiti naknadu od 1,50 eura.

Kako piše regionalni zrakoplovni portal Zamaaero, Banja Luka smatra da nije u redu što je BHDCA ovu obvezu prebacila na aerodrom, jer je to njihova naknada i mogli su je platiti direktno od avioprijevoznika.

Čak i BHDCA ima modalitete da avioprijevoznicima ospori pravo na slijetanje u BiH ako ne plati ovu naknadu, a može ih i ucjenjivati, što aerodromi nemaju.

– Banja Luka je trenutno u sudskom sporu koji će BHDCA vrlo vjerojatno dobiti i nisu sigurni ko će platiti ovoliki iznos. Banjaluka nema taj novac – kaže analitičar ovog portala Alen Šćuric.

Zbog toga je zračna luka obavijestila prijevoznike da je vrlo realno da će morati platiti ovaj iznos. A to može značiti samo reakciju LCC-a, smanjenje linije ili čak odlazak prijevoznika iz Bosne i Hercegovine. To nikako ne može biti dobro, piše Zamaaero.

Natalija Trivić, direktorica Aerodroma Banja Luka, pokrenula je inicijativu da se ova naknada za stare prijevoznike ostavi na 1,50 eura, ali da

Više o temiIzvor:Poslovni.hr