Renault Scénic E-Tech električni: od vizije do premijere

Ovo je drugi električni automobil C-segmenta nastao u sklopu strategije Renaulution, a bit će predstavljen 4. rujna na Međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility u Münchenu.

Koncept Renault SUV Scenska vizijapredstavljen na konferenciji ChangeNOW u Parizu prošle godine, najavio je drugu fazu Renaultove strategije električnih vozila u segmentu C: jačanje opsežne ponude 100% električnih osobnih vozila s novim modelima Mégane E-Tech electric, ZOE i Twingo.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Scénic Vision je tada otvorio put prema održivoj, sigurnijoj i inkluzivnoj mobilnosti. Riječ je o vozilu koje ostvaruje svoju viziju i istražuje nove horizonte te predstavlja utjelovljenje najnaprednijih tehnoloških ideja za dekarbonizaciju, poručili su tada iz Renaulta.

Od koncepta do realizacije

Novi Renault Scénic E-Tech electric slijedi stope ovog koncepta i bit će prvi serijski model koji će utjeloviti novu Renaultovu strategiju održivosti, usmjerenu na okoliš, sigurnost i uključivost. Pretproizvodni primjerci, koje će Renaultovi inženjeri ovog ljeta testirati na javnim cestama, već sada razotkrivaju konačne obrise novog modela, a možete ih vidjeti uz ovaj tekst.

Proizvode se u centru za električna vozila ElectriCity u Douaiju, a za sada nose maskirni uzorak koji je razvio Renaultov dizajnerski odjel. Igrajući se linijama i uzorcima novog logotipa, ovaj dizajn, koji smo sada vidjeli na pretprodukcijskom Méganeu E-Tech electric, ima za cilj stvoriti zasljepljujući kamuflažni učinak na cesti, prije nego što je automobil spreman za puno javno predstavljanje.

Ono će se dogoditi uskoro – svjetska premijera novog Renaulta Scénic E-Tech electric održat će se 4. rujna na Međunarodnom salonu automobila u Münchenu.

Više o temiIzvor:Bug.hr