RALU Logistika ulaže 15 milijuna EUR u nove duboko smrznute skladišne ​​kapacitete i otvara 100 radnih mjesta

RALU logistikavodeći 3PL pružatelj integriranih logističkih usluga u Hrvatskoj i regiji, najavljuje novi investicijski ciklus kojim povećava svoje skladišne ​​kapacitete, te stvara pretpostavke za daljnji rast i zadovoljavanje sve veće potražnje tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu.

Riječ je o investiciji u proširenje skladišnih kapaciteta u duboko smrznutom i rashladnom režimu u poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici, vrijednoj više od 15 milijuna eura, kojim će tvrtka odgovoriti na potrebe klijenata i podržati njihov daljnji rast te se na vrijeme prilagoditi bržem razvoju suvremenog tržišta. Dodatnim zapošljavanjem novih 100 radnih mjesta RALU Logistika će osigurati kontinuitet pružanja kvalitetnih usluga.

Šest tisuća i petsto novih paletnih mjesta

Radovi na novim skladišnim kapacitetima u Rugvici započeti su u travnju ove godine, a očekuje se da će se svoja vrata otvoriti početkom 2024. godine. Izgradnjom novog duboko smrznutog skladišta, kapaciteti RALU Logistike narast će za 6.500 novih paletnih mjesta, uz postojećih 10.000 paletnih mjesta, a paralelno se nalaze iu novom voznom parku kroz kupnju 25 vozila za međunarodni transport te 10 novih distributivnih vozila za dostavu unutar Hrvatske.

Novim investicijskim ciklusom značajno povećavamo smještajne kapacitete u zamrznutom režimu, što će nam omogućiti razvoj i širenje nacionalne distribucijske mreže. RALU Logistika posluje na ukupno pet lokacija, a dostavljamo na više od 6500 dostavnih mjesta. Daljnjim širenjem postavljamo nove standarde u kvaliteti i osiguravamo dodatne kapacitete za rastući segment smrznute hrane i sve veću potražnju za outsourcing logističkim uslugama. izjavio je Mario Mesarošpredsjednik Uprave RALU Logistike.

Ukupna ulaganja u Rugvicu dosežu preko 80 milijuna EUR

Novo skladište vrijedno 15 milijuna EUR brojat će 6.500 paletnih mjesta pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu, od -20 do +8 °C. Skladišni centar dizajniran je prema potrebama klijenata s velikim ekspeditom, odnosno potrebom za prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu. Sve skladišne ​​operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućuje da se procesi odrade još učinkovitije. Kontinuiranim ulaganjima, koja ukupno dosežu preko 80 milijuna EURRALU Logistika potvrđuje vodeću poziciju na tržištu.

Otvara se 100 novih radnih mjesta

RALU, kao jedna od najvećih logističkih kompanija u regiji, trenutno ima vozni park od preko 300 kamiona i zapošljava više od 600 djelatnika. Novom vrijednom investicijom u logistički centar otvara se tvrtka

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr