Strašno nevrijeme pogodilo Hrvatsku, poginule su dvije osobe

Strašno je nevrijeme pogodilo Hrvatsku. Snažan vjetar i obilna kiša napravili su se kao u Zagrebu. Zbog oluja koja je zadesila Zagreb oko 16 sati, hitne službe zaprimile su preko 700 poziva, među kojima je i nekoliko dojava o ozljeđenim osobama, a samo vatrogasci su imali 50 intervencija u manje od sat vremena.

– Županijski centar 112 Zagreb otežano komunicira sa žurnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min) – izvijestilo je na Twitteru Ravnateljstvo civilne zaštite.

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je da zbog nevremena imaju otvorenih 126 tehničkih intervencija, Grad Zagreb 54 dojave za tehničke intervencije i 29 intervencija u tijeku, Karlovačka 56 tehničkih intervencija te Sisačko-moslavačka županija 29 tehničkih intervencija.

Najveći broj intervencija odnosi se na uklanjanje stabala i granja s prometnica, odlomljenih krovišta, dimnjaka i reklamnih panoa kao i spašavanje osoba koje su ostale zarobljene u vozilima. U nevremenu su nažalost poginula dva muškarca, a osam osoba je ozlijeđeno, svi odrasli, nema djece.

Riječ je uglavnom o ozljedama glave, izjavila je Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba za HRT. Istaknuta je kako za sada nema životno ugroženih, a svih osam osoba je hospitalizirano, dijelom u Vinogradskoj, a dijelom u bolnici Sveti Duh.

U ovom trenutku najvažnije je zbrinuti ozlijeđene. Kada su u pitanju ekonomske posljedice, očito je da su štete velike. U Zagrebu nedostaje građevina zbog obnove nakon potresa. Za renoviranje će im trebati vješti majstori.

Posljedice sve češćeg rušenja stajale su na parkiranim automobilima sigurno će povećati potražnju za kupovinom ili iznajmljivanjem garaža.

Već su počela i propitivanja je li trebalo sirenama proglasiti opasnost. Trebam li to ubud

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr