Mini za 2025. priprema minimalistički, ali retro interijer

Nova verzija Minijevih malih gradskih automobila iz Cooperove ponude bit će značajno redizajnirana, dolazit će u najmanje dvije izvedbe karoserije, a tvrtka je sada objavila kako će izgledati njihova kabina

Mini Cooper je britanski automobilistički trust koji se i dalje oslanja na kultni retro dizajn, ali ga želi modernizirati u skladu s trenutnim vremenom. Već su najavili uvođenje više električnih pogonskih sklopova, a nova generacija trebala bi biti predstavljena do kraja ove godine. Nosit će oznaku modela 2025, iako bi se u prodaji mogao naći već sljedeće godine. Prema trenutno dostupnim informacijama, Mini Cooper bit će dostupan kao klasik hatchback i kabrioleta, ali će svi dijelovi biti redizajnirani u odnosu na trenutnu generaciju.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Nove informacije iz Minija (dio BMW grupe) stižu u obliku kratkog zadirkivač videoisječak koji prikazuje unutrašnjost novog planiranog modela. Glavna dizajnerska odrednica je minimalizam, ali i posveta staroj, originalnoj Mini kabini, pa je zadržan središnji kružni element. Nekada je to bio jedini instrument na kontrolnoj ploči, koji je pokazivao brzinu i osnovne podatke, čudno postavljen na sredini prednje ploče. Također će sadržavati novi – kružeći – višenamjenski zaslon.

Bezvremenski dizajn nikad ne stari. Jeste li spremni vidjeti korak ikone u budućnost? Pratite nas kako biste saznali više… 👀​#MINUK #NovaMINIFobitelj pic.twitter.com/oxTNpvrRjA

— MINI UK (@MINIUK) 20. srpnja 2023

Pretapanje starog i novog dizajna u animaciji vrlo lijepo prikazuje evoluciju iz davnog u moderno sučelje. U novoj verziji dio kontrole će se smjestiti i na upravljaču, dio ispod središnjeg okruglog zaslona, ​​no i dalje će biti riječ o minimalističkim rješenjima bez suvišnih detalja ili kompliciranih površina. Ljubiteljima originalnih modela zasigurno će zaigrati srce u pogledu na ovaj novi dizajn.

Više o temiIzvor:Bug.hr