Objavljena lista najljepših otoka svijeta. Na popisu se našao i jedan hrvatski

by | kol 8, 2023 | Posao | 0 comments

Portal Travel + Leisure objavio je listu najljepših otoka na svijetu na temelju iskustava njihovih čitatelja.

Na vrhu liste portala Travel + Leisure nalazi se prekrasni karipski otok Sv. Lucija, a među 21 otokom koji su se našli na popisu, nalazi se i jedan biser Hrvatske – otok Hvar. Njega su smjestili na 12. mjesto.

“Hvar se smjestio tik uz obalu Hrvatske, a njegov glavni grad, također nazvan Hvar, nudi savršenu kombinaciju povijesti, šarma i prekrasnih plaža”, piše u Travel + Leisureu. Preporučuju svojim čitateljima šetnje popločanim ulicama grada te istraživanje vinske scene otoka koja, pišu, datira tisućama godina unazad.

Osim Hvara, na popisu se nalaze i drugi prekrasni otoci kao što su Bali, Santorini, Bora Bora, Bermuda, Mallorca i dr. Cijeli popis možete pogledati ovdje.

“Između slikovitih planina Piton, mirnih slapova, lisnatih palmi i zadivljujuće obale, otok Sveta Lucija je jednostavno idiličan. Ovo karipsko područje omiljeno je među planinarima, ali i roniocima i snorkelarima – čak postoji ronilačka lokacija nazvana Fairyland, poznata po raznobojnim koraljima i susretima s kornjačama”, piše u opisu otoka sv. Lucija, koji se nalazi na vrhu liste.

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr