Uhićeni navijači danas izlaze pred grčkog tužitelja. Što ih čeka?

by | kol 9, 2023 | Posao | 0 comments

Svih 94 uhićenih osoba koje je grčka policija privela jučer nakon navijačkih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama bit će izvedeni pred tužitelja.

Još petorica Hrvata koji su navodno sudjelovali u skupini koja je izazvala krvave incidente u New Philadelphiji dovezena su u utorak kasno navečer u Igumenicu, dok su brodom trebali otputovati u Italiju, a odatle se vratiti u Hrvatsku, prenosi agencija ANA.

Osim toga, jučer je u Kakaviji uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je  autobusom pokušavao otići iz Grčke u Tiranu.

Nakon jučerašnjih navijačkih nereda u kojima je jedna osoba poginula i osam ih je ozlijeđeno, policija je postavila blokade cesta posvuda u Grčkoj, a posebno na izlazima iz zemlje, kako bi uhitila sve koji su sudjelovali u navedenim krvavim incidentima.

Prema informacijama, procjenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu, a u tijeku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva.

Mediji su jučer javili kako je zbog ubojstva 29-godišnjeg Michalisa, navijača AEK-a, uhićen Grk, što nije službeno potvrđeno.

UEFA je nakon ovih događaja odgodila utakmicu 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama i novi datum igranja je 19. kolovoza. Utakmica koja se trebala igrati u Zagrebu sljedeći tjedan 15. kolovoza, ostaje na rasporedu. Unatoč tome AEK i dalje traži da se utakmica otkaže.

“Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora huligana iz Hrvatske, AEK izlazi na teren i mora igrati protiv ove momčadi?”, piše na službenim stranicama atenskog kluba koji očito traži izbacivanje Dinama iz europskih natjecanja.

“Tko nas zapravo tjera da te utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet? Je li lobiranje Hrvata u kontekstu UEFA-e važnije od ljudskih života

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr