BiH mediji: Ubojica fitness trener se ubio pred policajcima

Sulejmanović, inače fitness trener, najprije je ubio svoju suprugu a zločin je prenosio uživo na Instagramu.

Trostruki ubojica Nermin Sulejmanović, koji je danas u Gradačcu ubio najmanje troje ljudi, izvršio je samoubistvo pred policijom, saznaje Klix.ba.

Sulejmanović, inače fitness trener, najprije je ubio svoju suprugu a zločin je prenosio uživo na Instagramu.

Tu se nije zaustavio te je nastavio svoj krvavi čin. Kako je potvrđeno za Klix.ba iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, ubijene su najmanje tri osobe. Također, ima nekoliko ranjenih.

On se nakon toga ponovo javio na Instagramu i to uživo, sa nepoznate lokacije. Tu je govorio o tome kako je počinio ubjstva. Kazao je da je ubio “dušmane oca i sina”.

Pokrenuta je velika policijska akcija, a kako javljaju bosanskohercegovački mediji, on se potom ubio pred policajcima.

Podsjetimo policija u cijeloj BiH stavljena je u stajne pripravnosti u petak dok je trajala potraga za muškarcem koji je u petak ubio suprugu i snimke tog zločina objavio na internetu, uz tvrdnju da je ubio još dvije osobe i na tome ne kani stati.

Ubojica identificiran kao Nermin Sulejmanović u Gradačacu pucao je u suprugu i pri tom je usmrtio, a sam tvrdi kako je nakon toga ustrijelio i ubio još dvojicu muškaraca odnosno oca i sina.

“Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca”, napisao je Sulejmanović koji tvrdi kako je ostavio živom bebu koja se također vidi na snimci na kojoj on ubija suprugu.

Poručio je i kako sada samo čeka da napuni oružje i nastavi ubijati dalje.

U Gradačcu je odmah nakon informacije o krvavom pohodu ubojice uvedena neka vrsta izvanrednog stanja, a u potragu za njim poslani su i policijski specijalci dok MUP Federacije angažira specijalizirane istražne timove.

Sulejmanović je ranije na društvenim mrežama uz svoj profil navodio kako je fitness trener, a “Dnevni avaz” tvrdi kako je on poznat policiji jer je bio uključen u kriminalne aktivnosti i to kao pripadnik kriminalne skupine koja krijumčari drogu.

Za sada nema informacija o motivima zločina koje je počinio u petak, a on

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr