Novac za promociju Špancirfesta u Ljubljani, Varaždin prenamijenio u pomoć za područja stradala poplavama

Kupili su profesionalne odvlaživače zraka, kao pomoć područjima stradalim od katastrofalnih poplava u susjednoj Sloveniji, a donacija je uručena u ponedjeljak u Celju.

Grad Varaždin preusmjerio je novac za promociju Špancirfesta u Ljubljani i kupio profesionalne odvlaživače zraka, kao pomoć područjima stradalim od katastrofalnih poplava u susjednoj Sloveniji, a donacija je uručena u ponedjeljak u Celju.

Iako je varaždinska Turistička zajednica već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je događanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u  poplavama u Sloveniji, priopćili su iz varaždinske Gradske uprave.

Umjesto toga, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila tri profesionalna odvlaživača zraka od koji su dva donirana Gasilskoj zvezi Celja, kao prijateljskom savezu s varaždinskom Gradskom vatrogasnom zajednicom, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije.

Donaciju su u ponedjeljak uručili zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec, a gradonačelnik Celja Matija Kovač zahvalio je na donaciji koja će, kazao je, itekako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostal

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr