Sam Bankman-Fried poslan u zatvor zbog manipuliranja svjedocima

Sam Bankman-Fried (SBF) navodno je u petak poslan u zatvor jer je američki sudac Lewis Kaplan odbio zahtjev odvjetnika SBF-a za odgodom pritvora. Datum suda bivšeg kripto mogula određen je za 2. listopada, a do tada bi mogao sjediti u zatvorskoj ćeliji ako žalba bude neuspješna.

Mediji su prošlog mjeseca izvijestilo o navodima koje je iznio New York Times da je SBF pokušao zastrašiti jednog od ključnih svjedoka u svojoj pravnoj bitci protiv američkih vlasti, bivšu voditeljicu istraživanja Alamede, Caroline Ellison. Tužitelji su brzo zatražili pritvor Bankman-Frieda, tvrdeći kako mu se ne može vjerovati dok boravi u roditeljskom domu.

Očekivano, njegovi odvjetnici opovrgnuli su optužbe, ukazujući kako nije pokušao intervenirati niti zastrašiti nikoga, posebice svoju bivšu djevojku. Međutim, prema novijim izvješćima, sudac Kaplan odbio je zahtjeve odvjetnika za odgodom pritvora.

– Moj zaključak je kako postoji vjerojatan razlog za vjerovanje kako je optuženik pokušao petljati sa svjedocima najmanje dva puta – kazao je sudac.

Zanimljivo je da će SBF najvjerojatnije biti poslan u zatvor u Putnamu u New Yorku i imat će pristup prijenosnom računalu s internetskom vezom kako bi se pripremio za svoju obranu. Druga opcija bila je njegovo slanje u Brooklynski metropolitanski pritvor, gdje je pristup internetu ograničen za zatvorenike.

Suđenje SBF-u zbog njegove navodne umiješanosti u prijevaru ulagača i masovnog pada njegov

Više o temi

Izvor:Lidermedia.hr