Netko je razbio Pagani Zondu izrađenu za Lewisa Hamiltona

Jedinstveni automobil, jedan od tek pet sličnih u svijetu i jedini s oznakom “LH”, snimljen je u relativno lošem stanju u Walesu, nakon prometnog incidenta u jednom tamošnjem tunelu

Pagani Zonda talijanski je hiperautomobil koji velika većina ljudi neće imati prilike niti vidjeti uživo, a kamoli sjesti za njegov upravljač. No, oni najbogatiji mogu si to zadovoljstvo priuštiti, a ponekad u vožnji takvim skupocjenim kolekcionarskim primjercima i pretjeraju. Nije ovo prvi slučaj da mediji izvještavaju o tome kako je netko razbio više milijuna eura vrijedan automobil, ali ovoga puta pozornost privlači činjenica da je riječ o jedinstvenom primjerku.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Pagani Zonda 760 LH jedan je od samo pet primjeraka linije 760 (toliko, naime, konjskih snaga mjeri njegov motor), i jedini koji nosi inicijale “LH” – izrađen je, dakle, ekskluzivno za svjetskog prvaka Formule 1, Lewisa Hamiltona. On je svoju Zondu nabavio 2014. godine i imao je u vlasništvu oko sedam godina, da bi je potom prodao dalje. S njom je 2015. imao i manju nezgodu u Monacu, a jednom je prilikom izjavio i da je Zonda “očajna za voziti”, iako njezin atmosferski 7,3-litreni motor stvara “najbolji zvuk od svih automobila koje posjeduje”.

Ethan Gale / Instagram

Ethan Gale / Instagram

Upravo bivši Hamiltonov automobil, prepoznatljive ljubičaste boje, sada je snimljen u Walesu, u jednom tunelu u blizini mjesta Conwy – razbijen. Ovoga puta riječ je o nešto ozbiljnijoj nezgodi, u kojoj je dobar dio Zonde nastradao: od stražnje ovjesa, preko bočnih strana, pa sve do prednjeg dijela i vjetrobrana, malo je toga što nije oštećeno. Prema nekim izvorima, vozač je malo preambiciozno nagazio na gas, pa izgubio kontrolu nad vozilom. Lako je moguće da će sada izgubiti kontrolu i nad novčanikom, budući da popravak sigurno neće biti jeftin.

Više o temi

Izvor:Bug.hr