Što se događa s pošiljkama poslanim preko Hrvatske pošte?

by | kol 18, 2023 | Posao | 0 comments

Iako smo čuli/pročitali dosta prigovora, što od kolegica i kolega, tako i na društvenim mrežama, naša redakcija je tek na jednom paketu osjetila sve čari poslovanja s Hrvatskom poštom. Iako sva pisma, pakete i pošiljke šaljemo putem HP,  i prilično smo zadovoljni svime, tek nedavno smo sami osvijestili zašto se drugi korisnici toliko bune.

Naime, slali smo paket u Zadar i čekali na njegov povratak (budući da nije isporučen) mjesec i pol dana. Ostali paketi su isporučeni na vrijeme, ali – eto, baš taj jedan se zakomplicirao.

Naravno, uputili smo upit u HP i dobili odgovor kako slijedi:

Dostava se povremeno odvija otežano zbog velikog rasta broja pošiljaka te fluktuacije radnika. Naime, ove godine bilježimo rast paketnog poslovanja koje je veće za gotovo 30% u odnosu na prošlu godinu, a pojačan promet pošiljaka bilježimo tijekom lipnja i srpnja. Na rast prometa utjecali su i razni ljetni popusti te rasprodaje koje su nudile e-trgovine. Također, uz rast broja paketa za dostavu istovremeno i raste broj povrata paketa.

Ne postoji rok za povrat pošiljke kao što, primjerice, postoje rokovi za uručenje. Broj Vaše pošiljke proslijedili smo kolegama koji će nam javiti povratnu informaciju čim provjere njen status. Općenito, točne informacije u vezi pošiljke dostupne su na https://posiljka.posta.hr/. U prvih šest mjeseci ove godine isplaćeno je 1559 naknada štete zbog prekoračenja roka uručenja. U istom periodu uručili smo oko 123 milijuna pošiljaka svih vrsta.“

Jesmo li zadovoljni odgovorom?

Pa i nismo. Naime, pošiljka se vratila u jeku godišnjih odmora i tek smo je jučer preuzeli uz plaćanje ležarine.

Naime, Hrvatska pošta je, inače, od početka srpnja povećala cijene brojnih usluga. Tvrde i kako su, unatoč povećanju, i dalje među najjeftinijima u Europskoj uniji. Također, Hrvatska pošta je medijima poslala i priopćenje da svim svojim radnicima povećava plaće za 25%.

Za kraj, otvorene pozicije za rad u HP možete pronaći ovdje.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, desetak godina je radila u građevinskom i sektoru energetike. Danas je vlasnica i urednica četiri portala.
Bavi se i društveno odgovornim poslovanjem te je članica udruge Mogu sve čiji je cilj promicanje i inkluzija osoba s invaliditetom u društvo.

Više o temi

Izvor:Profitiraj.hr