Podravka prekinula isporuku proizvoda Kauflandu

by | kol 19, 2023 | Posao | 0 comments

Kaufland na svojim policama više neće imati Podravkine proizvode. Kako piše Index, isporuka Podravkinih proizvoda prekinuta je još u travnju jer nije postignut dogovor o uvjetima suradnje. Valja napomenuti da su proizvodi iz starih zaliha još uvijek dostupni, ali, kako kažu iz Podravke, novi više neće stizati na Kauflandove police.

– Podravka je još u travnju prekinula isporuku proizvoda Kauflandu s obzirom da nismo uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Naime, Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom – poručuju iz Podravke.

– Podravka je usprkos snažnom i kontinuiranom rastu troškova proizvodnje i sirovina minimalno povećavala cijene svojih proizvoda vodeći računa o potrošačima i negativnom utjecaju inflacije na standard građana. Najvećim dijelom rastuće troškove amortizirali smo unutrašnjim rezervama i svim mogućim racionalizacijama u poslovanju koje kontinuirano provodimo –  kažu iz Podravke.

Iz Podravke kažu da ostaju otvoreni za nastavak suradnje, ali uz obostrano prihvatljive uvjete. – Pritom, naravno, vodimo računa o održivosti poslovanja i nastavljamo s ulaganjima u širenje proizvodnih i logističkih kapaciteta kojima stvaramo temelje daljnjeg rasta posebice u izvozu. Naši su proizvodi potrošačima široko dostupni u trgovinama naših drugih trgovačkih partnera, a ostajemo naravno otvoreni i za nastavak suradnje s Kauflandom, ali uz obostrano prihvatljive uvjete – kazali su iz Podravke. 

Kaufland: Nismo izbacili Podravkine proizvode s polica

O zasad neuspješnim pregovorima koji su rezultirali postupnim nestajanjem Podravkinih proizvoda s polica Kauflandovih trgovina očitovao se i taj trgovački lanac.

– Kaufland Hrvatska k.d. ostvaruje dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i s Podravkom koju Kaufland nije izbacio s polica, a trenutno našim kupcima nudimo neke od najprodavanijih artikala, primjerice Lino Ladu, ajvar, pasiranu rajčicu i sl.

Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovor

Više o temi

Izvor:Lidermedia.hr