Priprema se najveća potraga u 50 godina

Nessie je nesumnjivo najpoznatija veleposlanica Škotske. Stoljećima se govori o tome da ju je netko povremeno vidio.

Nessie se neće biti jednostavno pritajiti u idućim danima jer krajem kolovoza kreće najveća potraga za mitskom zvijeri. Lovci na čudovišta spremni su novim tehnologijama razuvjeriti nevjernike.

Iznad Loch Nessa dronovi s infracrvenim kamerama danima će proizvoditi termalne slike, a ispod površine jezera će hidrofon, vrsta podvodnog mikrofona, snimati akustične signale.

Steve Feltham, strastveni lovac na Nessie, pozdravlja organizirano promatranje Loch Nessa. “Što je više očiju na jezeru, to bolje”, kazao je.

Iako je već 30 godina bezuspješno pokušava opaziti, Feltham nije izgubio nadu da će ipak vidjeti tajanstvenog stvora.

U iduća dva dana organizatori primaju posljednje prijave za punjenje promatračnica duž zmijolikog jezera. Organizator potrage je udruga Loch Ness Exploration (LNE) koja očekuje pomoć najmanje stotinu volontera.

“Ako vjerujete da Nessi postoji, pridružite nam se”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Nessie je nesumnjivo najpoznatija veleposlanica Škotske. Stoljećima se govori o tome da ju je netko povremeno vidio.

Turizam je, pak, počeo prije 90 godina kad je mjesni list Inverness Courier izvijestio o susretu upravitelja hotela u selu Drumnadrochitu s “čudovištem iz vode”.

Taj je hotel danas dom Centru Loch Ness, koji pruža informacije i organizira obilaženje jezera. Centar u ovoj potrazi surađuje s LNE grupom.

Jezero je posljednji put sustavno pretraženo 1972. godine. Čudovištu nije bilo ni traga ni glasa.

“Nadamo se da ćemo nadahn

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr