Mark Davis novi šef EBRD-a za regiju sa sjedištem u Zagrebu

by | ruj 1, 2023 | Posao | 0 comments

Mark Davis imenovan je novim regionalnim voditeljem Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za regiju Srednje Europe koja pokriva Hrvatsku, Češku, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju. Davis će voditi operacije EBRD-a u regiji od 1. rujna, sa sjedištem u Zagrebu.

Davis nasljeđuje regionalnu direktoricu EBRD-a Victoriju Zinchuk, koja će se preseliti u Bukurešt kako bi od 1. rujna preuzela upravljanje novom državom u EBRD-u.

Davis je američki državljanin, a trenutačno je direktor i regionalni voditelj EBRD-a za Rumunjsku i Bugarsku. Tijekom njegova mandata, Rumunjska je postala jedna od EBRD-ovih najboljih investicijskih destinacija, s kumulativnim ulaganjem od više od 10 milijardi eura.

Novi šef EBRD-a u Hrvatskoj ima 27 godina iskustva u međunarodnim financijskim institucijama i komercijalnom bankarstvu, s velikim iskustvom u razvoju poslovanja u zemljama Europske unije, istočnoj Europi i središnjoj Aziji te velikom stručnošću u globalnim tržištima kapitala i dijalogu o strukturnoj politici. Bio je na raznim višim položajima u Svjetskoj banci, Morgan Stanleyju i Goldman Sachsu, te u EBRD-u. Doktorirao je ekonomiju na Sveučilištu Tulane u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Veselim se što ću voditi operacije Banke u srednjoj Europi, kako bih pomogao regiji da nastavi svoju tranziciju prema konkurentnom, održivom gospodarstvu, u skladu sa širim ciljevima i ambicijama EU-a. Veselim se pomoći u poti

Više o temi

Izvor:Lidermedia.hr