Mađarska Dalmatie Grupa obogatila je ponudu primoštenskog Kampa Adriatik ulaganjem 1,9 milijuna eura u 36 najsuvremenijih mobilnih kućica postavljenih uz obalu

Kamp Adriatik, u vlasništvu mađarske Dalmatie Grupe, objavljuje kako su sadržaji Kampa sada bogatiji za 36 najsuvremenije izrađenih i opremljenih mobilnih kućica. Kombinirajući slobodu kampiranja sa smještajem najviše razine, mobilne kućice predstavljaju inovativan način uživanja na hrvatskoj obali. Odluka Dalmatie Grupe o ulaganju u sektor kampiranja odgovara sve većoj popularnosti i profitabilnosti mobilnih kućica koje, prema službenim brojkama u prihodima po jedinici, stoje uz bok hotelima s četiri zvjezdice. 

Popularnost kampiranja u mobilnim kućicama u Hrvatskoj definitivno je u porastu, posebice među obiteljima. Naše mobilne kućice nude jedinstveno integrirano iskustvo odmora: blizinu prirode u kombinaciji s modernim pogodnostima.” – rekla je Danijela Grubišić, direktorica Kampa Adriatik.

Ukupno 36 klimatiziranih mobilnih kućica u Kampu Adriatik površine 32 četvorna metra opremljene su modernim uređajima, satelitskom televizijom i prostranom natkrivenom terasom. Gosti mogu uživati ​​u pogledu na more i zalaske sunca. S dodatnim prostorom u dnevnom boravku, svaka mobilna kućica može primiti do 5 osoba.

Praćenje trendova

Hrvatski kamping sektor broji 833 kampa s kapacitetom većim od 255.000 gostiju i ostvaruje čak 24% svih noćenja turista u Republici Hrvatskoj. Sektorske statistike pokazuju da je nakon godina izazova bez presedana, 2022. obilježila preporod turizma, pri čemu se ističe sektor kampiranja. Mobilne kućice trenutno ostvaruju gotovo isti prihod od smještaja po jedinici kao i hoteli s četiri zvjezdice te im postaju ozbiljna konkurencija, kao i hotelima nižih kategorija.

“Mobilne kućice, ne samo kao prolazni trend, već središnji aspekt europskog kamping narativa, postaju posebno privlačne većinskoj skupini gostiju koji posjećuju Hrvatsku – obiteljima s djecom”, istaknula je Danijela Grubišić iz Kampa Adriatik, dodajući da je Dalmatie Group uložila više od 1,9 milijuna eura u montažu mobilnih kućica.

Prirodno privlačan

Okružen borovom šumom u Primoštenu, Auto Kamp Adriatik nudi pravo utočište za odmor. Čak 80% površine je u sjeni guste borove šume, koju dopunjuju crnika i masline. Kamp može primiti do 1500 gostiju po noći na parcelama prosječne površine 110 četvornih metara te u fiksnim kamp prikolicama i mobilnim kućicama. Posebnost kampa je prirodni položaj. Uz more, udaljeno svega nekoliko koraka, obitelji mogu bez napora uživati ​​u aktivnostima na plaži.

Sadržaji uključuju 24-satnu recepciju, a la carte restoran, kafić i koktel bar, bar na plaži, dobro opskrbljeni štand s voćem. Kamp također ima sadržaje posebno dizajnirane za djecu i goste s posebnim potrebama, kao i posebne prost

Više o temi

Izvor:Profitiraj.hr