Prosječna zagrebačka plaća porasla na 1317 eura

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1317 eura, što je nominalni rast za 1,1 posto u odnosu na svibanj te porast za 10,4 posto u odnosu na lipanj lani.

To pokazuju nedavno objavljeni podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1150 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 167 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za lipanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2065 eura. Najniža je plaća isplaćena u proizvodnja kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 727 eura.

Medijalna neto plaća za lipanj iznosila je 1122 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1872 eura, što je nominalni rast za 1,2 posto&

Više o temi

Izvor:Lidermedia.hr