Zelena energija okosnica je razvoja EPS-a

Ulaganje u obnovu postojećih i izgradnju novih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije (OIE) okosnica je strateškog razvoja Elektroprivrede Srbije (EPS).

Ulaganje u obnovu postojećih i izgradnju novih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije (OIE) okosnica je strateškog razvoja Elektroprivrede Srbije (EPS), a u tome imamo maksimalnu podršku Vlade Srbije i Ministarstvo rudarstva i energetike, rekao je v.d. generalnog direktora EPS-a Dušan Živković na otvaranju savetovanja “Energija 2023”.

Živković je naglasio da EPS priprema nove projekte za korištenje vjetro-solarnih kapaciteta i razvija započete projekte OIE, a sada se intenzivno radi na projektu izgradnje reverzibilne hidroelektrane Bistrica, kapaciteta 680 megavata.

“Reverzibilna hidroelektrana Bistrica omogućit će balansiranje i stabilnost sustava, ne samo u Srbiji, nego i u regiji, a to je ključni preduvjet za veći udio zelene energije u našoj zemlji”, rekao je Živković, agenciji Beta. izvještaji.

Istaknuo je da je toplinska energija osnovna energija u Srbiji, te da je siguran da će njen doprinos biti jednako značajan u sigurnosti i stabilnosti sustava, ali i sigurnoj i sigurnoj opskrbi potrošača električnom energijom.

Zato će u narednom razdoblju jedan od prioriteta biti modernizacija naših rudarsko-termičkih kapaciteta s posebnim angažmanom na unapređenju zaštite okoliša jer je to imperativ poslovanja u narednim godinama, istaknuo je Živković.

Najprije je čovjek iz EPS-a istaknuo da se tvrtka mijenja nakon nekoliko deset

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr