I Slovenija će imati svoj hiperautomobil: Tushek Aeon

Bivši slovenski vozač utrka Aljoša Tušek najavljuje još jedan koncept luksuznog i brzog hiperautomobila, u dvije inačice: hibridnoj i potpuno električnoj. Premijera bi se trebala održati uskoro

Aljoša Tušek slovenski je bivši vozač utrka, koji, barem prema prvim ambicioznim najavama, planira ozbiljno prodrmati tržište hiperautomobila. Nakon modela TS 900 H Apex, predstavljenoga 2019. godine, sada je predstavio još moćniji, Aeon.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Novi slovenski hiperautomobil osmišljen je u dvije inačice, potpuno električnoj i hibridnoj. U varijanti samo na struju, Aeon E, elektromotori proizvode više od 2.500 KS, a masa automobila trebala bi biti oko 1.600 kg – stvarajući tako omjer snage i mase od gotovo 1,7:1.

Druga varijanta je plug-in hibridna, naziva Aeon H, koja spaja benzinski V8 motor s elektromotorima, pa daje ukupno 1.930 KS. No, hibridna bi inačica trebala biti i lakša, ukupne mase oko 1.480 kilograma, s krajnjim odnosom snage i mase od 1,3:1.

Tušek kaže da će kod njegovog automobila velik dio posla obavljati “revolucionarna aerodinamika”, a diči se i posebnim pristupom kupcima: “Aeon najavljuje ‘novo svitanje’ u proizvodnji hiperautomobila, s personalizacijom u prvom planu. Svako je vozilo individualno prilagođeno svojem vlasniku, kako bi se stvorila njihova neusporediva veza. Naš koncept omogućava kupcima da u potpunosti prilagode unutrašnjost vozila. To nas izdvaja od ostalih dobavljača diljem svijeta i osigurava da je svako vozilo doista jedinstveno”, poručuje osnivač kompanije, najavljujući punu premijeru Aeona u narednim tjednima.

Više o temi

Izvor:Bug.hr