Pelješki most simbol uspješne hrvatsko-kineske suradnje

 Pelješki most koji je izgradila kineska tvrtka i kineska investicija u vjetroelektranu Senj simboli su uspješne suradnje Hratske i Kine, rekli su u petak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i visoki dužnosnik kineskog parlamenta Hongzhong Li.

“Međusobno povjerenje između dviju država dodatno jača kroz takve i slične gospodarske projekte”, rekao je prvi zamjenik predsjednika Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa na sastanku u Zagrebu, priopćio je Sabor.

Dvojica dužnosnika su istaknula važnost uzajamnog poštovanja, solidarnosti i razumijevanja međusobnih razvojnih puteva. “Na takvim temeljima dvije države mogu graditi buduću političku i gospodarsku suradnju, rekli su Jandroković i Li.

Smatraju da je iznimno povoljan geografski položaj Hrvatske temelj buduće konkretnije suradnje, a među područjima potencijalnog daljnjeg jačanja suradnje spomenuli su nove tehnologije, kulturu i sport te turizam.

Sugovornici su naglasili važnost stalne komunikacije i potrebu povezivanja među državama, narodima i civilizacijama te iznimnu vrijednos

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr