AI2FUTURE konferencija o inovacijama, primjenama i budućnosti koju kreira umjetna inteligencija

Zagrebački Kraš Auditorium će u četvrtak i petak, 19. i 20.10, ugostiti 8. izdanje AI2Future, jedine domaće konferencije u potpunosti posvećene umjetnoj inteligenciji.  Godišnja konferencija u organizaciji CroAI udruge okupit će više od 400 sudionika, developere, tvrtke koje poslovanje zasnivaju na umjetnoj inteligenciji, startupe i entuzijaste. Tijekom dva dana programa 50 stranih i domaćih predavača predstavit će brojne uspješne primjere realizacije projekata i najnovija dostignuća te raspravljati o izazovima najvažnije tehničke revolucije. Razgovarat će se i o budućnosti poslovanja, promjenama koje donosi umjetna inteligencija te o tome kako da tvrtke i pojedinci postanu aktivni sudionici razvoja temeljenog na umjetnoj inteligenciji.

AI2FUTURE konferencija prepoznatljiva je po svom pristupu – u programu donosi najnovije spoznaje i znanstvena dostignuća na području umjetne inteligencije, no fokus je i na primjeni u poslovanju iz tehničke i iz biznis perspektive. Na konferenciji će sudionici ove godine moći poslušati predavače koji dolaze iz uglednih međunarodnih tvrtki, kao što su LEGO System, Google DeepMind i Philips, vodeće domaće AI poduzetnike i pionire te brojne znanstvenike s uglednih sveučilišta.

Među istaknutim predavačima je i Jesper Soderberg. Senior Digital Play Manager u LEGO System, istražuje i razvija tehnologije koje će igre učiniti još zabavnijima, inspirativnijima i izazovnijima – i za djecu i za odrasle. Govorit će o tome kako uz pomoć umjetne inteligencije LEGO stvara još zabavnija iskustva koja imaju i fizičke i interaktivne komponente. Matko Bošnjak doktorirao je računalnu znanost u Londonu i u svom radu je fokusiran na rješavanje izazova na području strojnog učenja i umjetne inteligencije. Bošnjak je viši znanstveni suradnik u Google DeepMindu, istraživačkom laboratoriju za umjetnu inteligenciju, čija se rješenja i alati nakon temeljitog ispitivanja primjenjuju širom svijeta. Na konferenciji će govoriti o najnovijim dostignućima jedne od najutjecajnijih svjetskih tvrtki na području umjetne inteligencije. Ivan Vulić, član istraživačkog tima u Language Technology Labu na Sveučilištu Cambridge, govorit će o modelima dubokog učenja, odnosno o modularnom dubokom učenju i o njegovim primjenama na području obrade prirodnog jezika (Natural Language Processing) i na drugim područjima.

Sudionici će moći birati između tri paralelna programska smjera – inženjerskog, istraživačkog i novog poslovnog smjera. Poslovni smjer predavanja donijet će pregled najboljih praksi vezanih uz prilagodbu i unaprjeđenje poslovanja u eri umjetne inteligencije. Istraživački smjer će prezentirati istraživačke projekte s hrvatskih tehničkih fakulteta – koji već sutra mogu biti inovacije koje će promijeniti način na koji živimo i radimo, a inženjerski smjer će predstaviti istaknute primjere poslovne primjene umjetne inteligencije.

Tijekom konferencije u izložbenom prostoru sudionici će moći upoznati

Više o temi

Izvor:Profitiraj.hr