3. konferencija o trgovini: “Održiva trgovina – Mijenjamo budućnost sada”

Na 3. konferenciji o trgovini Hrvatske gospodarske komore “Održiva trgovina – Mijenjamo budućnost sada” 10. listopada 2023. godine u hotelu Westin u Zagrebu saznajte kako se trgovina prilagođava novim zahtjevima poslovanja. 

Trgovina je važna gospodarska djelatnost, prema pokazateljima njezina udjela u ukupnim makroekonomskim parametrima gospodarstva Republike Hrvatske. U lancu dodane vrijednosti trgovina je spona između proizvodnje i potrošnje. Cilj konferencije je okupiti vodeće stručnjake koji će analizirati sve ključne aktivnosti u djelatnosti trgovine, ali i predvidjeti nadolazeće trendove u visoko konkurentnoj i internacionaliziranoj industriji.

Na konferenciji će se analizirati stanje i trendovi ukupnog FMCG (Fast-moving consumer goods, roba široke potrošnje) sektora s posebnim naglaskom na novim tržišnim izazovima u izmijenjenim uvjetima poslovanja i osvrtom kako ubrzane promjene oblikuju “zelenu revoluciju” u industriji robe široke potrošnje.

Poput drugih sektora i trgovački se okreće održivijoj budućnosti što napominje Josip Zaher, savjetnik predsjednika HGK i predsjednik Komore Zagreb: “Trgovački sektor će doprinijeti održivijoj budućnosti i tako što će svoje objekte učiniti energetski učinkovitijim, ulagati u smanjenje otpada od hrane, jačati ponudu održivog asortimana, koristiti ekološki prihvatljiviju ambalažu, smanjiti udio plastike, promovirati održive i skraćene lance opskrbe i nabave, ukazivati na važnost recikliranja.”

O predviđenim trendovima u trgovini do 2027. s primjerima za maloprodaju koji se temelje na opsežnom istraživanju europskih tržišta govorit će Michaela Jay, a o ulozi AI-ja u trgovini saznajte od Vedrana Antoljaka, stručnjaka za transformaciju poslovanja i primjenu AI tvrtke Best Advisory koji najavljuje: “Na predstojećoj konferenciji HGK o trgovini bit će predstavljena ključna uloga umjetne inteligencije u oblikovanju budućnosti poslovanja i trgovine. Poseban naglasak bit će stavljen na veliko povećanje produktivnosti te činjenicu kako generativna umjetna inteligencija neće zamijeniti ljude već pomoći brže i bolje obavljati radne zadat

Više o temi

Izvor:Profitiraj.hr