Uzbudljivi rafting: Savršena opcija za ljubitelje adrenalina

Aktivni odmor postaje sve popularnija opcija za ljubitelje prirode i akcije, a rafting je s pravom na listi najpoželjnijih aktivnosti. Boravak u prirodi blagotvorno djeluje na čovjeka, a ako smo dovoljno otvoreni, može nam ponuditi mnoge uzbudljive stvari i pokazati nam svoju drugu stranu.
Rafting spaja nesvakidašnje prirodno okruženje, uzbuđenje i druženje, pa je pogodan za sve ljubitelje adrenalinske zabave. Naše područje obiluje prirodnim ljepotama koje predstavljaju savršen poligon za bavljenje ovim ekstremnim sportom, a rafting centri svake godine privlače sve više avanturista iz raznih krajeva svijeta. Bez obzira na fizičku spremnost i prethodno iskustvo, možete se odlučiti za ovu vrstu originalnog odmora i priuštiti si nesvakidašnje iskustvo.
Jednom kada iskusite rafting, sigurno je da ćete se vraćati iznova i otkrivati ​​sve njegove čari!

Sigurnost kao prioritet

Iako spada u skupinu ekstremnih sportova, raftingu je sigurnost na prvom mjestu, zbog čega je dostupan gotovo svima, pa i djeci. U rafting centrima rade iskusni i licencirani vodiči koji su zaduženi za realizaciju spusta i pružaju svu pomoć i podršku sudionicima. Uz kratku obuku koju svaki sudionik prolazi prije spusta, osigurana je kvalitetna zaštitna oprema bez koje nećete moći ući u čamac. Uključuje zaštitni prsluk, neoprensko odijelo i čizme od istog materijala te neizostavnu kacigu. Skiper će vam objasniti kako pravilno koristiti opremu, a također će vam dati detaljne upute o ponašanju tijekom spusta kojih se svaki član mora strogo pridržavati.

Nalet adrenalina

Riječni brzaci kojima ćete se spustiti pobrinut će se da dobijete potrebnu dozu adrenalina i osjetite snagu prirode. Spuštanje niz rijeku asocira na jahanje snažnog i divljeg konja, a morate ga ukrotiti i sustići. Bit ćete stavljeni na test snage, vještine i strpljenja, a kako to budete činili, uzbuđenje će rasti i preplaviti vaše tijelo i um. Kako bi uzbuđenje bilo veće, preporuka je da se spustite niz rijeku u razdoblju kada je rijeka brža – travanj, svibanj ili listopad. U ljetnim mjesecima rijeka je najtoplija i najmirnija, pa je tada  rafting Tara avantura više prilagođena mlađima i porodicama sa decom. U svakom slučaju, bez obzira na termin za koji se odlučite, kvalitetna injekcija adrenalina vam je zagarantovana. 

Utjecaj na zdravlje

Boravak u prirodi i bavljenje aktivnostima poput raftinga imaju mnoge dobrobiti za naše fizičko i psihičko zdravlje. Takve avanture učinkovito suzbijaju stres i nakupljenu negativnu energiju te nam pomažu da se lakše nosimo sa svakodnevnim izazovima. Posebno umirujuće na čovjeka djeluje voda čiji nas zvukovi i prizori opuštaju i oslobađaju napetosti. Osim toga, rafting zahtijeva aktivaciju svih mišića, a posebno gornjeg dijela tijela, čime ćete ojačati ramena, ruke i leđa, te na taj način svom tijelu dati odličan trening snage. Ujedno veslanje povećava volumen pluća i jača srčane mišiće, što ga čini idealnom kardio aktivnošću.

Jačanje timskog duha

Rafting kao aktivnost podrazumijeva suradnju svih sudionika na čamcu kako bi uspješno savladali sve prepreke na koje će naići prilikom spusta. Zato ovu vrstu sporta karakterizira veća grupa ljudi, prijatelja ili kolega, koji će zajedničkim djelovanjem svladati izazov pred kojim se nađu. Posljednjih godina posebno je popularan rafting kao oblik team buildinga jer pridonosi jačanju timskog duha i boljem povezivanju kolega. Potiče zajedništvo i druženje te tako pozitivno utječe na međuljudske odnose stvarajući nezaboravne uspomene.

Priroda koja oduzima dah

Područje gde se odvija rafting Tarom jeste pravi dragulj prirode,

spoj neobičnih krajolika i neotkrivenih kutaka. Boravak u šumi za čovjeka predstavlja poseban doživljaj i svojevrsnu antistresnu terapiju, stoga ne čudi što sve veći broj ljudi traži utočište u prirodi i svaki slobodan trenutak provodi u njenom okruženju. Osim raftinga, možete se prepustiti šetnji zahtjevnim šumskim stazama, uživati ​​u prekrasnim vidikovcima ili potražiti osvježenje u nekom od atraktivnih planinskih jezera. O dostupnim turama možete se informirati kod organizatora raftinga, a preporuča se da uvijek idete s lokalnim vodičem ili nekim tko dobro poznaje područje.
Bogatstvo prirode je neizmjerno, a boravak u njenom okruženju pruža nam bezbrojna iskustva i čini naš život uzbudljivijim. Rafting je svakako jedna od neobičnih aktivnosti koja će zadovoljiti sve ljubitelje adrenalina i aktivnog odmora. Kroz njega ćete upoznati sebe i svoje mogućnosti,  povezati se sa drugima i otkrijte snagu prirode i ljepotu avanture na poseban način.