Ekološki osviješteni luksuz
Okužena borovom šumom koja svojom hladnoćom štiti od ljetnih vrućina, čempresa, hrastom crnikom, maslinama i mediteranskom makijom, a sama lokacija restorana pravi rajski kutak, projekt je osmišljen i dizajniran s ciljem jednostavnog i iskonskog života otočan sa svojim gostima.
Arhitektura koja se prelijeva iz rustikalne u suvremenu savršeno je uklopljena u postojeći krajolik, a nadahnuta Mediteranom što se očituje i izboru materijala, ali i boja. Zanimljivo je napomenuti da iza cijele ideje o uređenju stoje upravo vlasnici Lazareta, Hrvoje Peša, Mladen Matak, Kristijan Rimanić i Frano Sladović, a dizajnom su htjeli postići idealno ekološki osviještenog luksuza, koji objedinjuje tradiciju Mediterana i prekrasnu prirodu koja ga okružuje. Upute za uređenje kuhinje dala je osoba koja će u njoj provoditi najviše vremena, kuhar Vladimir Baždarić.
Opušteno uživanje u gastronomskim specijalitetima
Elegantnim interijerom dominira šank, obložen mediteranskim pločicama koje se nastavljaju duž cijelog prostora, a udoban namještaj kao da poziva na dugotrajnost i opušteno uživanje u gastronomskim specijalitetima i vrhunskoj kapljici. Zemljane boje, osvježene prozračnom bjelinom, tipične su za mediteranski stil u uređenju interijera, a izbor rasvjetnih tijela na mornarskoj užadi nije imao čuda, s obzirom da su od četiri partnera i vlasnika Lazareta trojica kapetani duge plovidbe.
Ipak, fokus je na terasi koja je gotovo pa sinonim za uživanje. Uronjena u mediteransko zelenilo, terasa restorana Lazaret svojom jednostavnošću ne skreće pažnju ni s dojmljivom gastronomskom ponudom, ni s umirujućom prirodom koja je okružena, a ni s pogledom na more koji oduzima dah pogotovo u suton.
Više o temiIzvor: Journal.hr